De auteurs overhandigen het boek aan Jan Aalbers onder het toezien van Maran Olthoff en Paul Roodbol. Foto: Arjen Dieperink
De auteurs overhandigen het boek aan Jan Aalbers onder het toezien van Maran Olthoff en Paul Roodbol. Foto: Arjen Dieperink

Oud-Lochemer wint prijsvraag Historisch Genootschap

LOCHEM - De quiz op de Facebookpagina van het Historisch Genootschap Lochem - Laren - Barchem is voorbij. Het werd tijd voor de prijsuitreiking.

Door Arjen Dieperink

De quiz met tien historische vragen over Lochem is bedacht door Wout Klein en Focko de Zee. "Ons bezoekerscentrum is in deze tijd gesloten. Om toch actief te blijven hebben de bedenkers van deze quiz, ieders vijf historische vragen bedacht. De winnaar ontvangt vandaag zijn prijs", laat Paul Roodbol, secretaris van het Genootschap, weten. Het ontvangstcomité voor de prijswinnaar is inmiddels aangegroeid tot vier personen, Maran Olthoff (zij was jurylid voor deze quiz) sluit zich bij het gezelschap aan.

Op gepaste afstand wachten de vier leden van het Historisch Genootschap voor de deur van de Veldmaat, het bezoekerscentrum. Een inschuifbaar steekwagentje staat klaar met daarop vastgezet de vijfdelige serie 'Ons Lochem' , geschreven door Wout Klein en Focko de Zee. De serie is ook nog steeds verkrijgbaar.

De in Epe woonachtig oud-Lochemer Jan Aalbers komt naar het gezelschap toe. Geboren en opgegroeid in Lochem ging hij ook hier naar school: "Ik ging naar 't Eibernest (Kleuterschool), School 1, Propschool en het RSG (thans Staring College)." Ook was hij lid van Advendo en van 't Overschotje waar hij zijn vrouw leerde kennen. In 1975 ging hij in Groningen biologie studeren en van 1979 tot 1982 werkte hij als docent biologie aan de RSG in Lochem . In 1982 kreeg hij een baan in Epe waar hij vanaf 1987 woonachtig is.

"Ik kom regelmatig in Lochem", laat Aalbers weten. "Mijn moeder, zwager en schoonzus wonen hier. De boeken van Prop (Het kleine landstad Lochem) en Heuvel vond ik altijd erg leuk. Kortom, ik ben nog steeds geïnteresseerd in Lochem en de Lochemse geschiedenis".

Met enkele woorden van dank, nam Jan Aalbers de prijs in ontvangst.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden