Snorkelen in het Leussinkbad. Foto: AIM
Snorkelen in het Leussinkbad. Foto: AIM

Openluchtbad in Laren weer open voor alle leeftijden!

LAREN - Vanaf aanstaande zaterdag 27 juni kunnen alle leeftijdsgroepen weer zwemmen in het Larense Leussinkbad. Het buitenbad is sinds 30 mei in kleine stappen open gegaan. En dat gaat gelukkig hartstikke goed. Vanwege alle corona-protocollen konden tot nu toe alleen kinderen tot en met twaalf jaar recreatief zwemmen, maar vanaf zaterdag kunnen alle leeftijden weer vrij zwemmen op het bad!

De eerste zwemweken verliepen goed op het openluchtbad. Al het zwemmen gaat in tijdsblokken met tussendoor een kwartier om te wisselen. Reserveren is altijd nodig. Douchen kan in kleine aantallen weer op het bad en ook de ligweide en de kiosk zijn weer open. Gasten houden zich goed aan de protocollen.

Ook het recreatief zwemmen gaat in blokken. Deze blokken worden steeds langer en er zijn steeds grotere hoeveelheden bezoekers toegestaan. Aanstaande zaterdag kunnen kinderen vanaf dertien jaar ook weer komen recreatief zwemmen, altijd op 1,5 meter afstand. Het ruim gelegen openluchtbad biedt daar alle ruimte voor.

Hele zomer zwemlessen voor B en C
Ook zijn er zwemlessen, onder andere voor diploma B en C. Deze lessen zijn op maandag en donderdag. Kinderen kunnen nog instromen. De zwemlessen gaan de hele zomer door, dus kinderen kunnen hun diploma halen in het zomerseizoen.

Fijne tijdstippen en een schappelijk tarief
Banen zwemmen gaat in blokken van drie kwartier. Veel abonnementhouders komen regelmatig zwemmen op één van de ochtenden. Tot 10.00 uur is er gereduceerd tarief voor de vroege vogels. Ook heer Snetselaar uit Harfsen en zijn vrouw zwemmen op die tijdstippen: “Ik heb kort geleden een abonnement gekocht! Ik ben net met pensioen en mijn voornemen is om minimaal drie keer in de week te komen zwemmen. Mijn vrouw heeft vorig jaar met de vroege vogels mee gezwommen en dat beviel haar erg goed. Wat ik fijn vind van dit bad? Nou, het is mooi gelegen, maar vooral vinden we de tijdstippen heel fijn en het schappelijke tarief. Voor vroege vogels zwemmen en voor 65+ers zijn de prijzen gereduceerd.”

Sporten in het water
Sporten in het water is heel gezond. Op het Leussinkbad zijn diverse groepslessen, zoals Aquasportief, AquaSpinning, AquaJogging en een borstcrawlcursus van de KNZB.

Reserveer via de website voor een van de lessen en doe eens een keertje mee om te kijken of het wat voor is.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden