Manon Bagijn is blij met het kunstwerk dat ze huurt van Kunst of Art. “Ons huis staat midden in het groen. Dat is eigenlijk al een schilderij op zich. Daarom wilden we juist felle kleuren aan de muur. Kunst maakt je interieur echt af.” Foto: Manon Bagijn
Manon Bagijn is blij met het kunstwerk dat ze huurt van Kunst of Art. “Ons huis staat midden in het groen. Dat is eigenlijk al een schilderij op zich. Daarom wilden we juist felle kleuren aan de muur. Kunst maakt je interieur echt af.” Foto: Manon Bagijn

Concept Kunst of Art maakt kunst laagdrempelig

‘Een kunstwerk is een sfeermaker in huis’

Door Ceciel Bremer

ZUTPHEN – Zeker nu we allemaal meer thuis zijn is een prettige leefomgeving van groot belang. Dat weet Manon Bagijn als geen ander. De Zutphense heeft een grote passie voor wonen die ze laat zien in haar eigen winkel in de binnenstad met onder andere meubels en woonaccessoires. In haar pas gebouwde woning ontbrak nog wat aan de muur. Uiteindelijk koos ze voor een kunstwerk van Kunst of Art.

Het is een herkenbare situatie voor veel mensen; je hebt je huis mooi ingericht maar er ontbreekt nog iets aan de wand. De een probeert de ruimte op te fleuren met een kleurtje op de muur, de ander zoekt de oplossing in een foto, een poster of een kunstwerk. Toen Manon Bagijn via een vriendin hoorde over de kunstuitleen in haar stad, was de keuze snel gemaakt. “Met kunst moet je iets hebben. Ik vind het heel rijk staan, pure luxe. Veel mensen denken dat kunst niet voor hen is weggelegd. Aan kunst hangt gewoon een prijskaartje. Althans, als je het koopt. Bij kunstuitleen Kunst of Art kun je al een schilderij of een beeld huren voor een paar tientjes per maand. Tweederde van je huurbedrag spaar je om het kunstwerk op den duur te kunnen kopen. Dat hoeft niet per se. Ben je er bijvoorbeeld na een tijdje huren op uitgekeken, dan ruil je het in voor een ander werk. Dit is zo’n leuk concept”, zegt Manon enthousiast.

Smaak verandert
In haar winkel Mevrouw Bagijn aan de Lange Hofstraat 31 vind je tassen, sieraden, woonaccessoires en meubels. “Ik richt mijn winkel in met spullen die ik mooi vind. Mensen die hier binnenwandelen vragen mij wel eens: kun je mij thuis helpen met de inrichting. Dat doe ik graag. Ik vind het belangrijk dat je huis bij jou past en fijn voelt. En ik weet ook hoe moeilijk het is om iets passends te vinden aan de muur. Er is veel hetzelfde. Bovendien merk ik ook dat je smaak verandert in de loop der jaren. Dat maakt het allemaal best lastig.”

Verschillende stijlen
Gelukkig geven Mike en Rick van de kunstuitleen goed advies, hebben Manon en haar partner gemerkt. ”Ons huis staat midden in het groen. Dat is eigenlijk al een schilderij op zich. Daarom wilden we juist felle kleuren aan de muur. We hebben eerst bij de kunstuitleen gekeken welke stijl, welk formaat en welke kunstenaar ons aansprak. We hebben foto’s van ons huis en de ruimte laten zien en vervolgens kwamen de broers bij ons thuis met een flink aantal kunstwerken. Eén voor één hingen ze de werken aan de muur zodat je kunt zien wat het doet met de ruimte. Ze denken heel goed mee maar uiteindelijk hebben we zelf de keuze gemaakt voor een prachtig kleurrijk schilderij.”

Manon houdt van kunst en ze omarmt dan ook het concept van de kunstuitleen. “Dit concept maakt kunst heel laagdrempelig. Misschien wil ik in de winter wel een andere tint en ruil ik het in voor een ander werk of raak ik er juist aan gehecht en besluit ik het te kopen. Dat ik daarin een keuze heb, vind ik geniaal want kunst is een sfeermaker in je huis. Het maakt je interieur echt af.”

Meer informatie? Bel 06- 304 029 38 of bezoek de galerie/kunstuitleen aan de Hummeloseweg 4 in Laag-Keppel, of Nieuwstad 57-61 in Zutphen.


www.kunstofart.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden