Jeugdagent Kevin Wiggers "Wij doen er alles aan om contact met de jeugd te krijgen". | Al het nieuws uit Lochem | Berkelbode
Jeugdagent Kevin Wiggers spreekt met passie over zijn vak. Foto: Arjen Dieperink
Jeugdagent Kevin Wiggers spreekt met passie over zijn vak. Foto: Arjen Dieperink (Arjen Dieperink)

Jeugdagent Kevin Wiggers "Wij doen er alles aan om contact met de jeugd te krijgen".

LOCHEM - Vijf jaar geleden begon Kevin Wiggers bij de politie, zijn nevenfunctie is jeugdagent. "Samen met mijn collega Tim zijn wij de jeugdagenten in de gemeente Lochem. Wij zijn bij de politie het aanspreekpunt over alles wat met jeugd van doen heeft", laat Wiggers weten.

Door Arjen Dieperink

Op instagram heeft hij al ruim driehonderd volgers, enthousiast laat hoofdagent Kevin Wiggers zijn instagram-account zien. Het aantal volgers stijgt iedere dag. Als jeugdagent proberen Kevin Wiggers en zijn collega een band met de jeugd op te bouwen. Voor hun nevenfunctie hebben ze een opleiding moeten volgen.

"Het is de bedoeling dat de jeugd ons niet als boemannen ziet die uitsluitend bonnetjes uitdelen. Wij zijn er ook voor hun. Ze kunnen met problemen bij ons terecht, zoals verslaving, pesterij, problemen thuis, enzovoort. Wij hebben korte lijntjes naar verschillende hulpinstanties en naar de gemeente Lochem. Op zo'n manier komen ze bij de juiste persoon terecht voor hulp."

Behalve via sociale media onderhoudt de jeugdagent ook contact met de jeugd door ze te bezoeken. Wiggers: "Wij kennen de hangplekken en bezoeken dan de jongeren. Wij maken een praatje om te horen hoe het gaat. Met regelmaat bezoek ik ook het jongerencentrum en ga daar in gesprek met de aanwezige jongeren. Ook proberen wij een keer in de twee weken overleg te hebben met jongerenwerkers. Op deze manier kunnen wij op situaties inspelen. Onze insteek is om preventief te werken, ter voorkoming dat men op het verkeerde pad komt of met verkeerde vrienden omgaat."

Op zijn instagram account geeft Wiggers regelmatig de jongeren een inkijkje in het politiewerk. Wiggers: "De jeugd is ook actief op snapchat en tiktok. Daar heeft de politie Lochem geen accounts van. Een interessante site voor de jeugd is www.vraaghetdepolitie.nl". Deze website is speciaal ontwikkeld voor onder andere jongeren, maar ook ouders en ouderen kunnen er terecht. "Hier kunnen ze informatie vinden over onder andere corona, privacy, wapens, dwang en seks en drugs. Ook is het mogelijke om privé, door middel van een chat, vragen te stellen."

"Wij doen er alles aan om contact met de jeugd te krijgen en te onderhouden. Ook gaan wij naar voorlichtingsavonden op school en staan we voor de klas om over ons vak te vertellen en dat ze bij mij en mijn collega's terecht kunnen voor vragen. Belangrijk voor ons is om te weten wat bij de jongeren speelt". De jeugdagent is te bereiken via zijn instagram: jeugdagent_kevin_lochem.


vraaghetdepolitie.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden