Openluchttheater: Grote soulvrouwen 'in het klein' | Al het nieuws uit Lochem | Berkelbode
Berget Lewis. Foto: PR
Berget Lewis. Foto: PR

Openluchttheater: Grote soulvrouwen 'in het klein'

LOCHEM - Vier intieme concerten met maximaal 250 bezoekers in één weekend en met twee bekende soulvrouwen. Daarmee biedt het Openluchttheater Lochem toch nog een muzikaal evenement in dit verder verloren coronajaar. Op zaterdag 29 augustus treedt Berget Lewis twee keer op en op zondag 30 augustus is het de beurt aan Shirma Rouse. De zangeressen staan op het podium met de band Dri3man. Van dat trio was Ferry van Leeuwen al vaker te zien en te horen in het Openluchttheater, als prominent lid van de Edwin Evers Band. Dri3man bestaat verder uit Nick Bult (o.a. Ten Sharp en René Froger) en Lodewijk van Gorp (o.a. Marco Borsato). Het drietal blinkt uit in close-harmony-zang.

 Door Henri Bruntink

Berget Lewis
Zaterdag 29/8 16.00 en 20.00 uur | entree € 25,-
Berget Lewis speelde de hoofdrol in de musical Dreamgirls, schitterde in haar theatershows “Discover Berget Lewis” en “Blooming” en verkocht als één van de Ladies of Soul meerdere malen de Ziggo Dome uit. Ook werd ze uitgeroepen tot ?beste zangeres van Nederland'.
Berget toerde al op vijftienjarige leeftijd met een gospelkoor door Amerika. Eind jaren negentig richtte ze haar groep “The Berget Lewis Gospel Train” op, waar ze overal in het land furore mee maakte. Haar carri.re nam pas echt een vlucht toen ze bekendheid verwierf met Total Touch. Begin 2007 bracht ze ?Deeper Love' uit, een dancetrack die in maar liefst zeventien landen uitkwam. Toen ze in datzelfde jaar samen met Edwin Evers het Tv-programma 'Just The Two Of Us' naar haar hand zette, was ze in een klap bekend en geliefd bij het grote publiek. Berget wordt ook internationaal omarmt, als special guest van sterren als Van Morrison, Dave Stewart Maceo Parker en David Foster.

Shirma Rouse
Zondag 30/8 16.00 en 20.00 uur | entree € 25,-
Shirma's rijke, krachtige en soulvolle stem maakt haar een van de populairste zangers van Nederland. Na haar optreden in The Voice maakte ze een sprong in haar carri.re. Haar muzikale reis begon als achtergrondzangeres voor Chaka Khan, Michael Bolton, Alain Clark, Candy Dulfer, Henny Vrienten en Anouk. Shirma werd in 2013 door The Eurovision Times uitgeroepen tot beste achtergrondzangeres van het Eurovisie Songfestival. Ook werd ze bekroond met de Edison Jazzism Audience Award voor haar derde album "Shout It Out Loud". Shirma Rouse is onder meer bekend van haar theatershow "Shirma zingt Aretha Franklin".

Regels en tickets
Tijdens de vier concerten, waarbij telkens maximaal 250 bezoekers worden toegelaten, worden de geldende RIVM-regels in acht genomen. Tickets zijn alleen online te koop per 2, 3 of 4 stuks. Dit is om de beschikbare ruimte zo optimaal mogelijk te gebruiken. Bezoekers wordt verder gevraagd om minimaal een half uur voor aanvang aanwezig te zijn. Er zijn alleen zitplaatsen en er kan alleen via pin worden betaald. Voor kaarten en informatie zie www.openluchttheaterlochem.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden