Een van de Samenloopstenen die nu al rondzwerft. Foto: PR
Een van de Samenloopstenen die nu al rondzwerft. Foto: PR

Samenloopstenen zijn begonnen aan hun reis

LOCHEM - De gemeente Lochem wordt momenteel versierd met beschilderde stenen die je vindt op bankjes, tafels of andere plekken bij wandel- en fietsroutes en daar waar veel mensen rondlopen. Deze kleurrijk geschilderde stenen zijn een initiatief van de organisatie van de SamenLoop voor Hoop gemeente Lochem. Op dit moment zijn er al 24 stenen neergelegd verspreid over de hele gemeente Lochem.

Het doel van de stenen is als eerste om een lach op iemands gezicht te toveren. Het moment dat je zo’n steen vindt is altijd speciaal. Daarnaast wordt de vinder gevraagd hiervan een berichtje te plaatsen op Facebook. Dat kan door een bericht op je eigen tijdlijn te zetten waarin je `#samenloopstenen’ vermeldt. Of door een berichtje te plaatsen (met #samenloopstenen) in de speciale openbare Facebookgroep die hiervoor is opgericht (Samenloopstenen). Iedereen mag lid worden.

In het berichtje vermeld je waar je de steen hebt gevonden. Het is het leukst als je ook een foto van de steen plaatst en de unieke code van de steen vermeldt. Daarna gun je een volgende vinder hetzelfde plezier, door de steen weer ergens anders neer te leggen. Jij bepaalt zelf waar dat is. Gemeente, provincie, Nederland, Europa, wereld… geen plek is te gek.

Als iedereen dat doet, zien we dat de stenen een eigen unieke reis afleggen. Dat gebeurt bij kankerpatiënten ook zo. Het zijn steeds etappes in of na de behandeling die afgelegd worden en waar je precies uit gaat komen is voor iedereen onzeker. Wat wel zeker is, is dat leuke en positieve momenten altijd goed zijn. Voor iedereen. Met deze actie wordt aandacht gevraagd voor de SamenLoop waarmee een steentje bijgedragen wort aan het onderzoek naar kanker. Wegens corona is deze SamenLoop verplaatst naar 26 en 27 juni 2021 op het terrein van Adventure Eefde.

Zelf samenloopstenen maken? Graag, hoe meer hoe beter. Laat de organisatie weten dat je beschilderde stenen hebt via Lochem@samenloopvoorhoop.nl of via Facebook/Messenger. Je krijgt dan een unieke steencode voor elke ingebrachte steen en instructies voor de tekst op de achterkant van de steen. De foto van de steen wordt dan toegevoegd aan het fotoalbum waarin je precies kunt zien welke stenen al aan hun reis zijn begonnen. Jij legt de steen zelf op de startplek van jouw keuze. Laten we samen de wereld wat meer kleur geven.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden