Aantal gescheiden inwoners gemeente Lochem net onder gemiddelde

LOCHEM/GORSSEL – Vrijdag 11 september was het de Dag van de Scheiding. Voor de vergelijkingswebsite voor verzekeringen Independer was dit aanleiding op eens in de cijfers te duiken. In de gemeente Lochem blijkt 6,7 procent van de inwoners minstens een echtscheiding achter de rug te hebben. Dat is net onder het provinciale (7,3) en landelijke (7,8) gemiddelde. Wel steeg het aan echtscheidingen in de gemeente de afgelopen jaren bovengemiddeld snel. De toename bedraagt 1,6 procentpunten.

Door Henri Bruntink

In Gelderland zijn Doesburg (10,3%) en Zutphen (10,2%) de gemeenten met de meeste gescheiden inwoners. Rozendaal (bij Arnhem) telt met 1,4 procent de minste gescheiden inwoners in de provincie. Limburg is de provincie met het hoogste aantal gescheiden inwoners (8,7%) en Overijssel ‘scoort’ met 6,7 procent het laagst.

Huwelijk houdt langer stand
De leeftijd van de scheidende echtelieden en het aantal jaren dat het huwelijk standhoudt is toegenomen in de periode van 1998 tot en met 2018. In 1998 waren mannen gemiddeld 41,6 jaar oud toen ze gingen scheiden. In 2018 waren ze gemiddeld 47,6 jaar. Voor vrouwen steeg de gemiddelde scheidingsleeftijd van 38,7 naar 44,3 jaar. Hield het huwelijk net voor de eeuwwisseling nog gemiddeld 12,7 jaar stand, nu is dit 15 jaar.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden