Onder applaus van Joop Stegeman (r) kwamen Jannie Roekevisch en Anneke Wuestman binnen lopen. Foto: Arjen Dieperink
Onder applaus van Joop Stegeman (r) kwamen Jannie Roekevisch en Anneke Wuestman binnen lopen. Foto: Arjen Dieperink

'Wielle trapt um weer an' succes ondanks maatregelen

HARFSEN - Het was rustig bij het Dorpshuus Hoeflo toen de wandelaars en fietsers van de 'Wielle trapt um weer an' tochten waren vertrokken. De de organisatoren maakten zich al klaar om de wandelaars en fietsers later op de middag te verwelkomen.

Door Arjen Dieperink

De deelnemers zijn op verschillende tijdstippen vertrokken om zo afstand ten opzichte van elkaar te kunnen houden. Op het plein voor het Hoeflo zijn de tafels op een veilige afstand van elkaar opgesteld en genummerd. Iedere deelnemer krijgt bij terugkomst te horen aan welke tafel men behoort te gaan zitten. Er is van alles gedaan om deelname aan de wandel- of fietstocht veilig te maken, volgens de RIVM richtlijnen.

Voor de wandeltocht, uitgezet door Joop Stegeman, hebben zich achttien personen voor opgegeven. Voor de vijfentwintig, veertig en zestig kilometer fietsroutes hebben zich respectievelijk zevenenveertig, tweeënzeventig en achtentwintig personen opgegeven. "Wij zijn tevreden" laat Wim Wichers, voorzitter van onder andere Dorpshuus Hoeflo, weten, "Meer mensen hadden wij niet kwijt gekund op het plein."

De eerste twee wandelaars die finishen zijn Jannie Roekevisch en Anneke Wuestman. "Het was een leuke wandeling en het weer zit ook mee", laat Wuestman weten. Bijzonderheden hebben ze onderweg niet gezien, de Harfsenaren kennen hun omgeving als hun broekzak. De gezelligheid stond duidelijk voorop. Later op de middag trad het Duo Toevallig uit Harfsen op. Of 'Wielle trapt um weer an' een vervolg krijgt is nog even af te wachten.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden