<p>Jan en Ietje Mullink &nbsp;werden bedolven onder de felcitiaties. Foto: Arjen Dieperink</p>

Jan en Ietje Mullink  werden bedolven onder de felcitiaties. Foto: Arjen Dieperink

(Arjen Dieperink)

Zestig jaar getrouwd paar kijkt tevreden terug

LOCHEM - Afgelopen donderdag werd het echtpaar Jan Mullink en Ietje Mullink-Otten door de burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve gefeliciteerd met hun zestigjarig huwelijk. 

Door Arjen Dieperink

Het echtpaar Mullink kijkt elkander tevreden aan. Ietje werd vijfentachtig jaar geleden geboren in Nijmegen, Jans wieg stond zesentachtig jaar geleden in Vorden. In 1957/1958 leerden zij elkaar kennen tijdens een instuif, dansavond, in Zutphen. Zij trouwden in 1960 en gingen in Brummen wonen. “Ik was verzekeringsinspecteur en werkte bij ABTB, tegenwoordig is dat Interpolis.” vertelt Jan Mullink weten. “Ach, die zestig jaar zijn ongemerkt voorbij gevlogen.” 

Om geen onnodig risico te lopen met betrekking tot corona, bracht de burgemeester geen bezoek maar nam telefonisch contact op met het echtpaar. “Hij heeft vanochtend gebeld. Ja, ik heb volgens mij hem vijftien of twintig minuten aan de telefoon gehad”, zegt Jan.

Op tafel staan zo’n veertig felicitatiekaarten uitgestald en er liggen twee brieven. Eentje is van koning Willem-Alexander en koningin Maxima met hun felicitaties aan het echtpaar. De andere komt van de Commissaris van de Koning van Gelderland John Berend. Met hun drie kinderen met wederhelft én de vijf kleinkinderen, wier foto’s aan de wand naast de deur prijken, heeft het echtpaar een etentje gehad. Groter mocht het feest in verband met corona niet zijn. “Wij wonen hier mooi. Vanaf het begin dat ons huis er staat zitten wij hier. Hoe lang het hier nog mag duren weten wij niet. Wij zijn tevreden met de (klein)kinderen en alles wat wij verder hebben” laat het echtpaar weten.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden