Dierbaren kunnen toch worden herdacht op de Lochemse begraafplaats. Foto: Ida Jansen

Dierbaren kunnen toch worden herdacht op de Lochemse begraafplaats. Foto: Ida Jansen

Levende Namen wordt Gedichtenwandeling

Algemeen

LOCHEM - Levende Namen in Lochem krijgt dit jaar een nieuwe vorm, als gevolg van de coronacrisis. Dit jaar is gekozen voor een Gedichtenwandeling, om de overleden dierbaren te gedenken.

De Stichting Levende Namen organiseert al vele jaren een gedachtenisbijeenkomst op de Nieuwe Begraafplaats te Lochem. Vele honderden bezoekers kunnen dan op de door ontelbare fakkels verlichte begraafplaats hun overleden dierbaren gedenken. Vaste onderdelen zijn onder meer het planten van bolletjes, namen schrijven, koorzang, namen zingen en een gedichtenlaantje.
In die tiende jaar kan Levende Namen in zijn gebruikelijke vorm niet doorgaan. Maar zeker in dit jubileumjaar was voor de organisatoren niets doen geen optie. Juist in deze bijzondere, voor velen pijnlijke en verdrietige tijd, beheerst door corona, wil de Stichting aan velen de gelegenheid bieden om op persoonlijke wijze dierbare overledenen te gedenken. Daarom is het vanaf zondag 25 oktober mogelijk om een wandeling te maken over de Nieuwe Begraafplaats. Langs deze wandelroute staan op diverse mooie plekken troostvolle gedichten opgesteld op groot formaat.

Mijn moeder is mijn naam vergeten.
Mijn kind weet nog niet hoe ik heet.
Hoe moet ik mij geborgen weten?
Noem mij, bevestig mijn bestaan,
Laat mijn naam zijn als een keten.
Noem mij, noem mij, spreek mij aan.
o, noem mij bij mijn diepste naam.
Voor wie ik liefheb wil ik heten.

Neeltje Maria Min

Omdat november de traditionele gedenkmaand is zal de route de hele maand november intact blijven. De gedichtenwandeling kan in die periode Individueel of in gezinsverband gemaakt worden, op een zelfgekozen tijdstip. Natuurlijk is het ook mogelijk om als bezoeker zelf een gedicht of een mooie tekening op een graf neer te leggen. De wandeling is met pijlen uitgezet en er is informatie over de route en de gedichten aanwezig op de begraafplaats. De Nieuwe Begraafplaats is geopend van zonsopgang tot zonsondergang.
Voor meer informatie over de Stichting Levende Namen zie de website.


www.levendenamen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant