Ruurlo-Barchem herdenkt overledenen via internet | Al het nieuws uit Lochem | Berkelbode

Ruurlo-Barchem herdenkt overledenen via internet

RUURLO - Binnen de Protestantse Gemeente Ruurlo-Barchem is het gebruikelijk om op de laatste zondag van het kerkelijk jaar, de laatste zondag voor de adventstijd, tijdens de Voleindingsdienst de namen te noemen van de gemeenteleden die in het voorbije jaar gestorven zijn.

Vanwege de maatregelen rond de coronapandemie is men dit jaar genoodzaakt het anders te doen. Het kerkbestuur heeft naar een vorm gezocht om op deze zondag recht te doen aan het herdenken van de overledenen. Die is gevonden in een online-dienst op zondag 22 november om 10.00 uur in de Dorpskerk. Deze dienst zónder bezoekers is te volgen via de website kerkdienstgemist.
In de Voleindingsdienst wordt bij het noemen van iedere naam een gedenkkaars aangestoken door de ouderling. Na de dienst krijgen familieleden van de overledene de mogelijkheid om tussen 11.15 en 12.30 uur de kaars op te halen in de Dorpskerk. Zij kunnen dan ook een kaarsje aansteken in de stiltehoek. Voorganger dominee Gerrie Zemmelink en enkele ouderlingen zijn aanwezig voor een gesprekje met degenen die daar behoefte aan hebben. Iedereen wordt gevraagd zich te houden aan de voorschriften zoals het dragen van een mondkapje en de 1,5 meter afstand.


www.kerkdienstgemist.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden