Reinie van den Vlekkert stopt na 50 jaar bij scouting Kompasnaald | Al het nieuws uit Lochem | Berkelbode
<p>Op een mooi en feestelijk afscheid moet Reinie van den Vlekkert nog even wachten, maar ze werd wel alvast in de bloemetjes gezet. Foto: P.B. Scheele</p>

Op een mooi en feestelijk afscheid moet Reinie van den Vlekkert nog even wachten, maar ze werd wel alvast in de bloemetjes gezet. Foto: P.B. Scheele

(P.B. Scheele)

Reinie van den Vlekkert stopt na 50 jaar bij scouting Kompasnaald

GORSSEL - Eigenlijk hadden er op 15 november twee feesten moeten worden gevierd bij scouting Kompasnaald in Gorssel. Allereerst uiteraard het 75-jarig bestaan van de groep maar ook de huldiging van Reinie van den Vlekkert-Berndsen, die na vijftig jaar lidmaatschap haar functies als voorzitster en welpenleidster neerlegde. Haar echte afscheidsfeestje is vanwege corona uitgesteld tot ergens volgend jaar, maar haar helemaal zonder iets laten vertrekken, dat mocht natuurlijk niet gebeuren.

De groep werd op 15 november 1945 opgericht als NPG Kompasnaald Gorssel, waarbij NPG staat voor Nederlands Padvindsters Gilde. Ondertussen is het NPG van destijds opgegaan in Scouting Nederland en is de groepsnaam daaraan aangepast. Van de 75 jaar dat de groep bestaat wordt het spel van scouting al zeventig jaar gespeeld in en rond het eigen clubhuis en bos aan de Kwekerijweg 3 in Gorssel, maar één ding is nooit veranderd: Scouting Kompasnaald staat nog altijd voor leuke vrijetijdsbesteding voor meiden die houden van uitdaging, samen met leeftijdsgenoten lekker buiten in de natuur bezig zijn met van alles te ontdekken, die samen avonturen beleven op de zaterdagmiddag en op kamp gaan, maar die ook zo af en toe lekker met meidendingen bezig willen zijn.

Reinie
Deze dag zou ook in het teken staan van het afscheid van Reinie. Na ruim vijftig jaar bij de Kompasnaald leek haar deze jubileumdatum een mooie dag om een stapje terug te doen. Achter de schermen zijn zij en leiding en bestuur al geruime tijd bezig met het zoeken naar een nieuwe voorzitter voor de groep en met het verdelen van de vele taken die Reinie altijd deed.
En steeds duidelijker werd wat deze duizendpoot allemaal regelde voor de Kompasnaald. Als voorzitster maakte zij de agenda op en leidde zij de vergaderingen. En als welpenleidster had zij een flinke inbreng in het bedenken en organiseren van de welpenopkomsten op zaterdagmiddag. Maar daarnaast ook het regelen van onder meer de Jantje Beton collecte en NL-doet, de jaarlijkse vogelvoeractie, de verhuur van het clubhuis, de ledenadministratie, samen met haar man klussen op het clubhuis klaren en nog heel veel meer.
Dat waren heel wat taken om onder leiding en bestuur te verdelen, maar alles was bijtijds rond voor een mooi afscheid. Totdat corona losbarstte. Uiteindelijk heeft de Kompasnaald de beslissing moeten nemen om het echte afscheidsfeest uit te stellen tot ergens volgend jaar. Wanneer dat wordt zal de tijd leren. Maar dat het dubbel en dwars wordt overgedaan, daar is de scoutinggroep het wel over eens.

Beetje speciaal
Gelukkig mogen de scoutingbijeenkomsten met de nodige aanpassingen voor de jeugd t/m 17 jaar nog wel doorgang vinden en zo heeft de groep er met de welpen, junioren en scouts er bij de reguliere opkomst van zaterdag 14 november toch nog een beetje een speciale dag voor Reinie van kunnen maken. Bij de kampvuurkuil in het bos konden er lekkere pizzaatjes worden gebakken op een bbq-bak, waarbij iedereen zelf het deeg naar hartenlust kon beleggen. Boven een door de scouts aangelegd vuurtje kon iedereen haar eigen pannenkoek bakken. Aan het einde van de opkomst was er nog een leuke verassing voor Reinie in de vorm van een mooie bos bloemen en een grote doos chocola en pakjes thee, namens leiding en bestuur.
Reinie heeft dan nu wel de voorzittershamer officieel neergelegd, maar de groep kan nog wel tot het einde van het jaar op haar rekenen als welpenleidster en ook daarna als de nood eens hoog is zal ze nog best wel eens bij de welpen te vinden zijn. Nu bedankten alle welpen, junioren, scouts, explorers, roverscouts, leiding en bestuur haar heel hartelijk voor alle jaren en alles wat ze voor de groep heeft betekend.

Kom kijken
Alle meiden uit Gorssel en omstreken zijn van harte welkom om driemaal gratis en geheel vrijblijvend kennis te komen maken met de scoutinggroep. Op zaterdagmiddag van 14 tot 16 uur zijn de welpen en junioren (6-11 jaar) en de scouts (11 t/m 15 jaar) te vinden in en rond het clubhuis aan de Kwekerijweg 3 in Gorssel. De explorers (15 t/m 18 jaar) en roverscouts (18 t/m 21 jaar) komen om de week samen op vrijdagavond.
Kijk voor meer informatie op de website of mail naar algemeen@scoutingkompasnaald@nl.


www.scoutingkompasnaald.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden