Professioneel inpakken: zó doe je dat! | Al het nieuws uit Lochem | Berkelbode

Professioneel inpakken: zó doe je dat!

Bij het inpakken en versturen van pakketjes komt veel kijken. Wil jij de beste manier ontdekken om je pakketjes veilig en verzorgd in te pakken? Wij geven je graag een aantal tips! Met de onderstaande drukwerk producten kun je jouw pakketjes professioneel inpakken én voorzien van een eigen (huisstijl)bedrukking. Hierdoor zien jouw pakketjes er niet alleen goed uit, maar zijn ze ook direct herkenbaar voor de consument.

 Voeg een persoonlijk bericht aan het pakket toe

 Het sturen van een pakket is een goed moment om in contact te komen met je klant. Voeg daarom een persoonlijk bericht aan het pakket toe. Dit kan bijvoorbeeld aan de hand van een zelfgeschreven kaartje. Als dit te veel tijd in beslag neemt, kun je hiervoor natuurlijk ook een flyer of brochure laten drukken. In een brochure kun je meer informatie kwijt dan in een flyer. Voorbeelden waar je een brochure voor kunt gebruiken zijn als handleiding, catalogus of reclamefolder. Een persoonlijk bericht kun je ook gebruiken om klanten te overtuigen om nog een aankoop te doen, bijvoorbeeld door een kortingscode aan te bieden.

Gebruik dozen op maat

 De beste tip op het gebied van verpakkingen is om een doos op maat te gebruiken. Dit voorkomt namelijk dat jouw product heen en weer gaat schuiven en kapot gaat. Voor extra bescherming kun je ook nog ruimtes opvullen met zacht materiaal of bubbeltjesfolie. Ga bij het uitzoeken van de juiste verpakking na of jouw product door de brievenbus past of niet. Dit kan een hoop schelen in de verzendkosten! Met talrijke keuzes uit verzenddozen en enveloppen die je kunt laten bedrukken, zit er altijd wel een juiste verpakking voor jouw producten tussen. Verzenddozen kun je laten bedrukken in jouw huisstijl. Een ander alternatief is om stickers op rol te gebruiken als sluitsticker of logo sticker op de dozen.

 Vloeipapier voor een luxe uitstraling

 Verpak uw producten in vloeipapier. Hiermee presenteer je jouw product eenvoudig op een elegante wijze. Daarnaast beschermt het ultra dunne papier jouw producten tegen krassen en andere beschadigingen. Vloeipapier is licht doorzichtig en geeft een luxe uitstraling mee aan jouw pakket. Jouw logo of eigen ontwerp wordt in een herhalend patroon op het vloeipapier gedrukt. Het papier kan geheel full color bedrukt worden.

 Tape met eigen logo

Heb jij al tape voorzien van je eigen logo? Je kunt diverse soorten tape laten bedrukken. Zo heb je keuze uit milieuvriendelijk eco tape of PVC-tape. Naast dat je jouw dozen er goed mee dichtgeplakt, ben je met bedrukt tape ook direct herkenbaar voor de ontvanger. Tape met logo kan een voordelige oplossing zijn voor de herkenbaarheid van je pakketjes. Wanneer je kosten wilt besparen kun je bijvoorbeeld gerecyclede dozen gebruiken en dichtplakken met je eigen tape.

Hopelijk hebben wij jou zo voldoende geïnspireerd om pakketjes professioneel en verzorgd in te pakken. Wij wensen je veel succes!

Dit artikel wordt u aangeboden door Drukbedrijf.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden