Holmerskamp krijgt eerste bewoners | Al het nieuws uit Lochem | Berkelbode
<p>V.l.n.r. Emily Bohan en Willem Wisselink, en Tanja en Erwin Pompe. Foto: Arjen Dieperink</p>

V.l.n.r. Emily Bohan en Willem Wisselink, en Tanja en Erwin Pompe. Foto: Arjen Dieperink

(Arjen Dieperink)

Holmerskamp krijgt eerste bewoners

LOCHEM - Algemeen directeur van het Lochemse bedrijf Kreunen Bouw is er trots op. De eerste woonwerk-woningen aan de Holmerskamp, de nieuwste weg in de stad Lochem, zijn kortgeleden opgeleverd. In het eerste kwartaal van 2021 start Kreunen Bouw met de volgende acht woningen.

Door Arjen Dieperink

Het project aan de Holmerskamp, gelegen tussen de Aldi en de rivier de Berkel trok veel aandacht. Om in aanmerking te komen voor een woning moest men een bedrijf hebben, en tenminste inschreven staan bij de Kamer van Koophandel.
Afgelopen zaterdag waren er in de bedrijfswoningen aan de Holmerskamp 14 en 16 activiteiten te bespeuren. De 26-jarige Willem Wisselink uit Ruurlo was met zijn vriendin, Emily Bohan (25) uit Hoorn al druk aan het klussen. Ze kennen elkaar uit hun studententijd aan de Universiteit Twente. En ook al ligt Lochem niet in het midden van de lijn Hoorn-Ruurlo hun keus voor deze woning was snel gemaakt. “Het is moeilijk om op onze leeftijd een woning te krijgen. Hier deed de mogelijkheid zich voor”, laat het stel weten. “De meeste vrienden vanuit mijn middelbare schooltijd wonen in de omgeving. Voor Emily was dat geen probleem”, zegt Willem.
Een van de kamers is bestemd voor Emily's bedrijf. “Ik heb een boekbinderij en bind voornamelijk schets- en notitieboeken in. Ook fotoalbums bind ik in“, vertelt de eigenaresse van Geluks Geheim. Het tweetal hoopt hun huis nog voor de kerstdagen te kunnen betrekken.

Rondkijken
Eén deur verder, aan de Holmerskamp 16, zijn Erwin en Tanja Pompe in hun huis aan het rondkijken. Ze zijn al druk aan het bedenken wat er zoal moet gebeuren. “Onze buren zijn verder dan wij. Zij zijn nu al binnen aan het sauzen en schilderen”, aldus Tanja. Zo’n tweeënhalf jaar zijn zij al bezig om richting de Holmerskamp te gaan. Erwin Pompe kan zijn bedrijf Sigma Meubel Agenturen vanuit huis aansturen en zal met regelmaat op stap zijn.
“Het is een mooie plek met veel vrijheid voor en achter. Op dit moment wonen wij nog gehuurd”, vertelt het echtpaar. In grootte gaan ze er wel iets op achteruit. Van hun huidige woning naar hun nieuwe woning is het hemelsbreed maar een paar honderd meter. Dat de winkels dichtbij zijn en het centrum zelf op enkele minuten loopafstand ligt is voor hen een pre.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden