De stoet op de Graaf Ottoweg, onderweg van verzorgingshuis Gudula naar het VanderMolenhuis. Foto: Arjen Dieperink
De stoet op de Graaf Ottoweg, onderweg van verzorgingshuis Gudula naar het VanderMolenhuis. Foto: Arjen Dieperink Arjen Dieperink

Lichtjesoptocht Voll Gass langs verzorgingshuizen

Algemeen

LOCHEM - Boerenorganisatie Voll Gass heeft op kerstavond heel wat lichtpuntjes verspreid. Een groot aantal tractoren en vrachtwagens reed vol gekleurde lampjes vanaf de Exelse Tol door Lochem en de kernen Exel en Laren, onder meer langs verzorgingshuis Gudula en het Vandermolenhuis. Door deze actie wilde de organisatie steun en bewondering uiten voor de verzorgingshuizen.

Door Arjen Dieperink

Voll Gass, dat bestaat uit leden en sympathisanten van het Farmers Defence Force, wilde een eigen invulling geven aan kerstavond, die toch al anders is dan anders. De stoet verzamelde zich bij de voormalige zoutopslag aan de Exelse Tol en reed vervolgens naar Lochem. Via de Tramstraat, Prins Bernhardweg en Graaf Ottoweg kwam men bij het verzorgingshuis Gudula van de Zorggroep Sint Maarten. Onder grote belangstelling werd de stoet nagezwaaid.
De verlichte stoet van Voll Gass reed ook langs het Vandermolenhuis (Dagelijks Leven) aan de Zutphenseweg waar men vanaf het terras de passerende tractoren toezwaaide. Lizzie van den Berghe maakte daar de video, die via de onderstaande link te zien is. Na de rotonde ter hoogte van de Henri Dunantweg te hebben genomen kwam de stoet voor de tweede keer langs. Via de Barchemseweg ging het vervolgens richting Hoog Langen. Bij de afslag Van Hogendorplaan stonden de bewoners en medewerkers van het Thomashuis de stoet toe te juichen.
Daarna deed de stoet ook nog de kernen Exel en Laren aan waar men niet over belangstelling had te klagen. De optocht eindigde in de gemeente Rijssen-Holten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode