Afbeelding

Voordelen van een auto huren

XInterviews & Achtergrond

Veel mensen gaan tegenwoordig met het vliegtuig op vakantie. Begrijpelijk, want met het vliegtuig ben je aanzienlijk sneller op jouw vakantiebestemming dan met de auto. Daarbij komt dat je ook goed uitgerust aan de vakantie begint. Je hoeft immers niet eerst uren te rijden alvorens je op de plaats van bestemming arriveert. Nadeel van vliegen is dat je een stuk minder mobiel bent. Je hebt immers geen eigen auto tot je beschikking. Gelukkig kun je dit probleem betrekkelijk eenvoudig oplossen. Hoe? Door een auto te huren. In deze tekst zetten wij de voordelen van autohuur op een rijtje.

1. Je kunt jouw vakantiebestemming goed ontdekken
Sommige mensen vinden het heerlijk om hun hele vakantie aan het zwembad of op het strand te liggen. Toch zijn er ook genoeg mensen die iets van de omgeving willen zien als zij op vakantie zijn. Geldt dit ook voor jou? Dan is een auto huren aan te raden. Met een huurauto kun jij je namelijk makkelijk verplaatsen op jouw vakantiebestemming. Zo rijd je bijvoorbeeld makkelijk en snel van de ene naar de andere bezienswaardigheid. Hierdoor kun je in korte tijd betrekkelijk veel zien van jouw vakantiebestemming.

2. Je bent flexibel en mobiel
Ga je met het vliegtuig op vakantie en huur je geen auto? Dan verplaats jij je op jouw bestemming mogelijk per taxi of met het openbaar vervoer. Op veel bestemmingen rijden taxi’s en bussen in overvloed, waardoor het jou niet veel moeite kost om je te verplaatsen. Nadeel hiervan is dat je gebonden bent aan vaste tijden en beschikbaarheid. Zo vertrekken bussen op vaste tijden en kunnen taxi’s vol zitten. Met een huurauto hoef je hier geen rekening mee te houden.

Tweede voordeel van een huurauto is dan ook dat je flexibel en mobiel bent. Besluit je van het ene op het andere moment dat je een nabijgelegen plaats wilt bezoeken? Dan stap je in jouw huurauto en rijd je erheen. Je bent niet gebonden aan tijden, waardoor je op ieder moment van de dag kunt vertrekken. Daarbij komt dat je altijd verzekerd bent van een zitplaats. Als je met de bus gaat, is dit nog maar de vraag. Op een vakantiebestemming zijn namelijk talloze mensen die zich per bus verplaatsen, waardoor je zelfs het risico kunt lopen dat een bus vol zit.

3. Je bespaart geld
Omdat een auto huren geld kost, sta je hier waarschijnlijk niet om te springen. Veel mensen denken al snel dat zij goedkoper uit zijn door zich per bus of taxi te verplaatsen. Je betaalt hier vaak een (klein) bedrag per rit. Op het eerste oog lijkt dit een stuk goedkoper dan een auto huren. Voor een huurauto tik je namelijk direct een geldbedrag af. Daarbij komt dat je ook nog geld kwijt bent aan de brandstof. Al met al lopen de kosten behoorlijk op, waardoor ritjes met de bus of taxi goedkoper lijken.

Toch komt het regelmatig voor dat je met een huurauto onderaan de streep goedkoper uit bent. Dit is zeker het geval als je veel op pad gaat. Je maakt dan meermaals kosten voor de bus of taxi. Ga je met de bus en reis je met meerdere personen? Dan moet je voor ieder van hen een vervoersbewijs kopen. Al met al kunnen de kosten hierdoor flink oplopen. Bij een huurauto betaal je eenmalig huur en daarnaast moet je zo nu en dan tanken. Huur je een zuinige auto? Dan ben je niet veel geld kwijt aan de brandstof. Al met al kun je flink wat geld besparen met een huurauto, zeker als je er veel op uit trekt op jouw vakantiebestemming.

4. Je hebt talloze mogelijkheden
Er bestaan nogal wat misverstanden over een auto huren in het buitenland. Zo denken veel mensen dat zij standaard een oude auto krijgen. Vroeger was dit misschien het geval, maar tegenwoordig gaat dit niet meer op. Nee, want je hebt vandaag de dag talloze mogelijkheden voor wat betreft autohuur. Zo kun je bijvoorbeeld verschillende soorten auto’s huren. Menig verhuurbedrijf verhuurt tegenwoordig de nieuwste modellen van bekende merken.

Daarbij komt dat je zelf bepaalt of je een grote of kleine auto wilt huren. Zoek je een auto om je te verplaatsen in een grote stad? Dan biedt een kleine huurauto uitkomst. Hiermee kun jij je immers snel door het drukke verkeer manoeuvreren en makkelijk inparkeren. Zo’n auto is minder geschikt als je er ook koffers en tassen in gaat vervoeren. Hier moet namelijk wel genoeg ruimte voor zijn. Kijk daarom ook altijd naar de opbergruimte. Ben je van plan de bergen in te trekken met jouw huurauto? Kies dan voor een auto met een goede motor. Zodoende voorkom je dat jouw auto halverwege een berg ineens dienst weigert.

5. Je kunt jouw auto ophalen op het vliegveld
Huur je een auto op jouw vakantiebestemming? Dan kun je deze op het vliegveld afhalen. De sleutel van de huurauto haal je dan af bij het loket van het verhuurbedrijf in de aankomsthal. Hierdoor kun je direct vanaf het vliegveld naar jouw accommodatie rijden met de huurauto. Grote voordeel hiervan is dat je niet per bus wordt vervoerd. Je hoeft niet te stoppen bij verschillende accommodaties, maar je rijdt in één streep naar jouw verblijf. Zodoende kan jouw vakantie alleen maar eerder beginnen. Huur jouw auto overigens nooit pas op het vliegveld, maar regel dit al voordat je vertrekt. In dat geval bespaar je namelijk (flink) op een auto huren.

Vergelijk huurauto’s met elkaar voordat je de knoop doorhakt
Het aanbod huurauto’s is vandaag de dag ontzettend groot. Om te voorkomen dat je een verkeerde keuze maakt, raden wij je dan ook aan om huurauto’s te vergelijken. Dit kan tegenwoordig via diverse websites, zoals https://goautos.be/auto-huren/. Hier vergelijk je meer dan 1600 aanbieders van autohuur met elkaar. Op deze manier is het een fluitje van een cent om voor weinig geld een kwalitatieve auto te huren.

Dit artikel wordt u aangeboden door Goedkoperautohuur.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant