Witkampers krijgt leden op de been met de Grote Elftallen Battle

Algemeen

LAREN - “Nu het voetbal al zo lang stilligt, wordt het hoog tijd om de banden binnen onze vereniging weer wat aan te halen. En dat doen de Witkampers door het organiseren van een groot evenement. Het is de Grote Elftallen Battle, die uiteraard volledig in overeenstemming met de huidige coronabepalingen kan worden gehouden." Aan het woord zijn Johan Ikink en Appie Bielderman, initiatiefnemers en leden van het organisatiecomité, samen met Hetty Wilgenhof en Wilma Brummelman.

Dat het voetbal is stopgezet gaat de Larense vereniging aan het hart. De spelers missen de wedstrijden, de trainingen en de andere sociale contacten binnen de vereniging. En het is natuurlijk hoogst onzeker hoe lang dit allemaal nog gaat duren. "Daarom leek het ons leuk om weer iets verenigingsbreed te organiseren", aldus het organisatiecomité. De activiteiten komen er vooral voor de seniorensectie, omdat de jeugd nu toch wat meer bezig kan zijn met voetbal, in de vorm van trainingen en wedstrijden. "Maar natuurlijk zullen we ook de jeugd betrekken bij het event", zeggen Ikink en Bielderman.

Battle
Er komt een zogenaamde Elftallen Battle, waarbij er per elftal telkens met tweetallen wordt gestreden in een grote 14-daagse competitie. Dat is toegestaan op basis van de huidige maatregelen. De club gaat dat verdelen over een aantal onderdelen, waarbij natuurlijk bewegen de boventoon voert. Daarnaast zijn ook creativiteit en kennis vereist.
Afsluitend komt er een online-event via Teams met als thema 'De slimste Witkamper'. De quiz is door iedereen te volgen via een link op de Witkampers-site. Het winnende elftal ontvangt de Grote Witkampers Battle Bokaal. Ook bevat deze prijs een consumptief gedeelte, dat uitgereikt wordt zodra dat weer kan.
De diverse onderdelen van de Battle zullen ongetwijfeld voor veel plezier zorgen.Zo is er een foto-letterspeurtocht in Laren, een bosloop bij Verwolde, een elftal-promo, een stoepenloop, een kroegentocht zonder drank, een sponsor quiz en het afsluitende onderdeel de slimste Witkamper.
Alles wordt uitgevoerd onder strikte nalevering van het coronaprotocol, dat voorafgaand aan ieder onderdeel aan de elftalleiders wordt verstrekt. Het is duidelijk dat elk deelnemend team zich dient te houden aan deze regels, anders kan de vereniging hierdoor problemen krijgen.
De jeugd wordt niet overgeslagen. Zij kunnen meedoen met de letter-speurtocht door Laren. Ook hier verdient het winnende team een leuke prijs.

Videoreportage
De geplande periode voor de battle is van 12 tot en met 26 maart. Onder enig voorbehoud, in verband met mogelijke wijziging van de coronamaatregelen. De organisatie zal van het gehele evenement, voor zover mogelijk, een mooie videoreportage maken, zodat een ieder achteraf nog kan nagenieten. De Witkampers hopen op een enthousiaste deelname van alle elftallen. Voor vragen kan een e-mail worden gestuurd aan battle@witkampers.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode