Joke Nijenhuis stopt na 27 jaar bij De Beemd | Al het nieuws uit Lochem | Berkelbode
<p>Joke Nijenhuis vertrekt na 27 jaar. Foto: Arjen Dieperink</p>

Joke Nijenhuis vertrekt na 27 jaar. Foto: Arjen Dieperink

(Arjen Dieperink)

Joke Nijenhuis stopt na 27 jaar bij De Beemd

LOCHEM - Ze waren goed zichtbaar vanaf de Zutphenseweg: de groene partytent naast de ingang van zwembad De Beemd, versierd met bloemen, en het grote bord met de tekst 'Joke heeft genoeg te doen, daarom lekker met pensioen'. Dat was natuurlijk ter ere van Joke Nijenhuis, die het Lochemse zwembad na 27 jaar verlaat.

Door Arjen Dieperink

De tent staat er verlaten bij. De stoel eronder is niet meer bezet. Een afzetting versierd met ballonnen garandeert een juiste afstand tussen bezoekers, maar er is niemand meer te zien. De deur van zwembad De Beemd staat wagenwijd open, en even later zitten wij aan tafel bij een glunderende Joke Nijenhuis. Bij haar zit Corry Wolferink, die inmiddels ook de pensioengerechtigde leeftijd is gepasseerd maar nog niet bij het zwembad weg te branden is.

Bescheiden
Joke Nijenhuis (66) begon op 1 april 1994 als oproepkracht bij De Beemd. "Er is in de loop van de tijd veel veranderd. Zo werd bijvoorbeeld de administratie steeds meer. Aan het eind van mijn periode bij de Beemd werkte ik zesentwintig uur in de week", vertelt Joke. "Je kreeg op den duur ook de administratie van het zwemmen, zoals aanmeldingen van de kinderen erbij " vult Corry Wolferink aan. "Joke is een beetje bescheiden", vertelt Corry verder. "Zij wist veel van de mensen die bij aan de haar receptie kwamen. Een persoonlijk woord van haar werd altijd zeer op prijs gesteld. Zij is zeer sociaal." Corry's woorden ontroeren Joke: "Ik moet oppassen anders begin ik ervan te huilen."

Afscheid
Al vanaf zeven uur 's ochtends stond Joke Nijenhuis in de belangstelling. "De vroege vogels (zwemmers die 's ochtends zeer vroeg komen zwemmen-AD) kwamen langs om afscheid te nemen. Dat deed mij veel. En daarna al die anderen die belangstelling toonden. Ik zal het missen."
Corry Wolferink lacht: "Eigenlijk zou je tegelijk met Rinus Dobber (67 jaar) en mij stoppen. Je houdt je niet aan je woord. Wij blijven nog hier en je gaat." Joke reageert ad rem: "Er is geen wachten op wanneer jullie vertrekken. Mijn man is vier jaar met pensioen. Wij willen veel leuke dingen ondernemen nu we het nog kunnen. Onze twee kinderen wonen in Den Haag en in Elp en wij hebben twee kleinkinderen. Nu krijgen wij meer tijd om ze te zien. Er wij hebben een grote tuin, daar is genoeg in te doen. Verder fietsen en lopen wij graag." Daarbij houdt het echtpaar Nijenhuis ook nog van zwemmen en tennissen.

Barbecue
Joke heeft inmiddels op gepaste wijze afscheid van haar collega's genomen. "Met een lunch, buiten. Maar als de regels het toelaten wil ik voor ons allen op 16 mei bij ons thuis een barbecue organiseren." Bij die woorden gaan Joke's blikken over de tafel waarop een groot aantal kleine weckflessen staat. Iedere pot zit vol drop en is voorzien van een kaart met de voornaam van een collega. Op de weckfles staat vermeld ' 't zit d'rop '. Het tijdvak Joke en De Beemd zit er duidelijk op.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden