Digitale gids leidt wandeling over landgoederen in Vorden | Al het nieuws uit Lochem | Berkelbode

Digitale gids leidt wandeling over landgoederen in Vorden

VORDEN - Natuurorganisatie IVN Noord-Midden Achterhoek wilde op zondag 11 april een wandeling met gidsen houden over de landgoederen van Den Bramel en Het Enzerinck. Een reguliere wandeling is echter niet mogelijk, maar de liefhebbers kunnen toch op pad. Alleen de IVN-gids is digitaal.

De natuurgidsen hebben niet stilgezeten: zij hebben de geplande wandeling digitaal uitgezet. De start is bij de parkeerplaats van Natuurmonumenten aan de Almenseweg in Vorden. De route slingert via een oude oprijlaan langs kasteel Den Bramel door het parkbos.
Op dertien plaatsen aan de vier km lange route is nadere informatie opgenomen. Die varieert van stinzenplanten tot de zeer diverse bomen als de schijn-acacia en de douglas-spar. De informatie gaat ook over de geschiedenis van de landgoederen Den Bramel en Het Enzerinck zelf. Een oud knopenlaantje voor verliefde stelletjes ontbreekt niet, net zo min als grootvaders huisje.
Deze wandeling komt 9 april in de IVN Routes app en is gratis te downloaden. Iedereen kan nu op een zelfgekozen moment op stap met de IVN-natuurgids. De titel van deze wandeling is: Den Bramel en Het Enzerinck. Ook de eerdere wandeling over het Grote Veld en het Kienveen staat sinds kort in deze routes app van IVN. Meer info op onderstaande website.


ivn.nl/afdeling/noord-midden-achterhoek

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden