<p>De grafsteen van een broer en twee zussen Aaltsz. Foto: PR<br><br></p>

De grafsteen van een broer en twee zussen Aaltsz. Foto: PR

Wie kent de broer en zussen Aaltsz

LOCHEM - Het Historisch Genootschap Lochem Laren Barchem heeft weer een zoekplaatje voor de lezers van de Berkelbode. Het betreft de grafsteen van Jacob, Margot en Hermine Aaltsz, over wie de vereniging slechts weinig weet. Via wiewaswie.nl was eenvoudig te achterhalen dat Jacob Aaltsz een alleenstaande arts was die vanaf 1915 in Lochem woonde op de Haitsma Mulierlaan nr 11. Achtereenvolgens woonden zijn zussen Margot en Hermine daar ook.

In plaats van nu zelf verder op zoek te gaan naar het hoe en waarom leggen wij die bal graag bij de Lochemers. Wie weet er meer over de relatie van de Aaltszen met Lochem of kan er iets over vinden? Had Jacob hier een praktijk? En zo niet, waarom was hij dan gestopt? Hebben de zussen hier een betrekking gehad? Kortom, valt er een 'verhaal' te maken over de familie Aaltsz in Lochem? Speurneuzen, aan de slag. Zoals steeds is alle informatie welkom via website@hglochem.nl.
En wat betreft de zoekplaatjes van vorige week: de kleuterschool annex spaarbank van het bovenste plaatje is geïdentificeerd. Deze stond ooit in Vorden en was dus verdwaald geraakt in de collectie van het Historisch Genootschap.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden