<p>Rudy Volbeda (l.) en Egbert Oldenboom, de auteurs van het boek. Foto: PR</p>

Rudy Volbeda (l.) en Egbert Oldenboom, de auteurs van het boek. Foto: PR

‘Onderpand’ schildert IJssel in woord en beeld

EPSE - Het rivierenlandschap in gedichten en schilderijen is het onderwerp van de bundel 'Onderpand', een coproductie van Egbert Oldenboom (economisch onderzoeker, coach en dichter) en Rudy Volbeda (schilder), beiden woonachtig in Epse.

Rudy Volbeda: "Kunst en cultuur gaan over schoonheid en juist nu zijn velen daar hard naar op zoek. Juist nu, omdat alles wat mooi is schuilgaat achter gesloten deuren, plexiglas en mondkapjes." Volbeda en Oldenboom zijn liefhebbers van de uiterwaarden en hebben zich in woord en verf laten inspireren door het rivierenlandschap en de seizoenen. Zo ontstond er een intieme verzameling van persoonlijke gedichten en schilderijen die de lezer meenemen op een reis door de seizoenen en plekken bij de IJssel. Het eerste exemplaar is in ontvangst genomen door de Lochemse burgemeester Sebastiaan van ’t Erve.
De seizoenen zijn misschien nergens zo aanwezig als bij de mooiste rivier van Nederland, de IJssel. Uitbundig in de lente, sensueel in de zomer, verstild in de winter. De ervaring van die steeds wisselende sfeer is wat Rudy Volbeda en Egbert Oldenboom bij elkaar bracht. Ze delen een zeker romantisch levensgevoel, het verlangen om de essentie en de schoonheid van het moment weer te geven, in verf of woorden. De schilderijen van Rudy bleken zo wonderwel te rijmen op de gedichten van Egbert.
Rudy Volbeda: "Ik schilder waar ik kippenvel van krijg, onder de blote hemel. Klassieke schildervaardigheden vind ik belangrijk." Egbert Oldenboom: "Wat je ziet in een landschap is ook een projectie van je innerlijke landschap. Wat ligt er aan de rand van je bewustzijn? Gedichten zijn verkenningen daarnaar, benaderingen van het mysterie."Kunst als onderpand in ruil voor een tipje van de sluier.
Het boekje ‘Onderpand’ kost 19,90 euro incl. verzendkosten is te bestellen door een mailtje te sturen naar egbert.oldenboom@gmail.com of rudyvolbeda@gmail.com,

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden