Inwoners planten oeverplanten bij vijver in Berkeloord

LOCHEM - Zaterdag 15 mei om 10.00 uur gaat een aantal inwoners van de wijk Berkeloord in Lochem met hun leefomgeving aan de slag. Zij doen de lieslaarzen of waadpakken aan om de oeverplanten een goede plek te geven bij de kant van de vijver. Inwoners dragen zo actief bij aan het herstel van deze vijver.

Circulus-Berkel en het waterschap voerden eerder werk uit. Zo haalden zij de beschoeiing, elzenopslag en grasbetonstenen weg. Deze elementen passen hier niet meer. En de elzenopslag belemmerde het zicht op de vijver. Er is een natuurvriendelijke oever gerealiseerd. Rond de vijver zijn nieuwe gras- en bloemenmengsels ingezaaid. Het looppad langs de oever moet straks weer zichtbaar worden. De gemeente liet de witte boerenerfganzen verhuizen naar een andere plek buiten Lochem. Er komen nog enkele nieuwe zitbanken bij de vijver. En het planten van stinsenbollen gebeurt in het najaar.

Waarom krijgt de vijver een opknapbeurt?
Berkeloord heeft de status van Beschermd Stadsgezicht. Deze wijk in Lochem heeft cultuur-historische waarden. Die moeten we koesteren. De wijk is ruim van opzet en heeft veel monumentale woningen en gebouwen. De vijver en het hertenkamp zijn belangrijke accenten in dit stadsgezicht. Met het herstel van de vijver versterken we de uitstraling van dit gebied. De parkachtige omgeving van vroeger verbinden we met de biodiversiteit van vandaag.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden