Nummer Jan Ottink Band verkozen voor LP Achterhoeks Vinyl

LOCHEM – Het nummer ‘Begraef mie in mien Overall’ van de Jan Ottink Band heeft genoeg stemmen gekregen om op de LP ‘Achterhoeks Vinyl’ terecht te komen. Dit is dinsdag (12/5) bekend gemaakt. Deze week worden elke dag twee nummers bekend gemaakt die de TOP-10 en dus de LP hebben gehaald. De stemming vond in de maand april plaats.

Door Henri Bruntink

Vrijdag zijn alle 10 nummers bekend. Maandag bleek al dat ‘Mien Brommer’ van De Boetners en ‘Brommers Kieken’ van Jovink de plaats 10 en 9 bezetten. De Jan Ottink Band staat op de 8e plaats. Nummer 7 is ‘Gi-j zit in mien ziel’ van de Didamse singer/songwriter Peter Loeters. Die laatste won met hetzelfde nummer de Gelderse Kleiroze 2020. Jan Ottink kreeg die prijs voor het beste streektaallied al eens in 2015, voor ‘Maak mie wakker’.

Blij verrast
Jan Ottink reageerde woensdag blij verrast op het nieuws. Temeer omdat de band er pas in de allerlaatste week van de stemperiode werk van maakte om fans op te roepen om te stemmen. Dat het ‘Begraef mie in mien Overal’ is geworden is niet verwonderlijk. Dat is al jaren een van de populairste nummers van Ottink.

Tijdens concerten vertelt hij er in de aankondigingen altijd bij dat hij regelmatig wordt gevraagd om het nummer live te komen spelen tijdens begrafenissen of crematies. Dit terwijl tekst niet eens zo zeer over de dood gaat en het ook niet bepaald een treurig lied is. Het gaat meer over ‘sterven in het harnas’.

LP in juni
Een uitvoering van het nummer die net voor de coronacrisis is opgenomen in Haaksbergen wordt momenteel nog wat bewerkt om het geschikt te maken voor Achterhoeks Vinyl. De LP moet in juni verschijnen. Bij voorintekening is nu al de gelimiteerde versie op groen Vinyl te bestellen.

Aan de stemming hebben 1120 mensen meegedaan. Iedereen kon een eigen TOP-3 doorgeven.

achterhoeksvinyl.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden