Theatergroep Sequoia presenteert de podcast Vrij kamperen! Afbeelding: PR

Theatergroep Sequoia presenteert de podcast Vrij kamperen! Afbeelding: PR

Theatergroepgroep Sequoia brengt hoorspel Vrij kamperen! als podcast

Algemeen

EPSE - Theatergroepgroep Sequoia maakte van de coronanood een deugd en brengt deze zomer een vrolijk hoorspel over het leven op een camping. Hun podcast Vrij kamperen! is gratis te beluisteren via internet. 

Vrij kamperen! is een hoorspel in vijf delen over het ‘zware’ leven op een camping. Je maakt kennis met negen bijzonder gewone mensen en een waakse chihuahua. Ze moeten het met elkaar zien te rooien. Vooroordelen, ouderschap en puberteit, prestatiedruk, sociale media, lichamelijke beperkingen, seksuele geaardheid, spiritualiteit, het blijkt allemaal voer voor verrassende scènes. Soms schrijnend, maar altijd met humor. En, ook wel eens fijn, geen woord over corona!

Toch heeft Theatergroep Sequoia Vrij kamperen! ‘te danken’ aan corona. Ze hebben geleerd veel online te doen. Zoals het met elkaar schrijven van teksten en het oefenen van dialogen. Ook de opnames werden coronaproof aangepakt: steeds één speler per sessie in een geïmproviseerde thuisstudio, of in de buitenlucht met twee spelers tegelijk. Zo maakten ze van de coronanood een deugd.

Sequoia uit Epse bestaat uit een groep amateur toneelspelers onder de artistieke leiding van Willem Westermann, professioneel acteur en regisseur. De groep streeft ernaar elk jaar een nieuwe productie te maken. Hun werkwijze is steeds anders. Ze gaan aan de slag met een bestaand stuk, met een zelf geschreven tekst, of werken op basis van improvisaties een eigen toneelstuk uit. Het is allemaal mogelijk. En hoe serieus het thema ook is, het speelplezier spat er altijd vanaf. 

Beluister de podcast Vrij Kamperen! via tgsequoia.nl 

Spelers: Inge Verburg, Cor van de Pangaard, Sonja Dellink, Egbert Oldenboom, Laura ten Hag, Saskia van Egmond, Netty Roersma, Corrie Giesbers, Luchina van Goor
Special guest: chihuahua Luna in de rol van Curly
Teksten: Cor van de Pangaard met veel input van de hele groep
Geluidseffecten: Egbert Oldenboom en Saskia van Egmond
Muziek: Karel Tadema
Regie en montage: Willem Westermann

Vond je het leuk om naar Vrij kamperen! te luisteren en kun je hun inspanningen waarderen? Dan kun je Sequoia ondersteunen met een kleine bijdrage in de kosten. 

Maak bijvoorbeeld 5 euro over op IBAN: NL21 RABO 0342 6862 24 t.n.v. Theatergroep Sequoia o.v.v. ‘podcast Vrij kamperen!’

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant