Ruim zestig mensen luisterden zondagmorgen aandachtig op het Dorpsplein naar de verhalen van Gerry te Walvaart en Jacqueline van Dop. Foto: Facebook Vereniging Contact Barchem.

Ruim zestig mensen luisterden zondagmorgen aandachtig op het Dorpsplein naar de verhalen van Gerry te Walvaart en Jacqueline van Dop. Foto: Facebook Vereniging Contact Barchem.

Openluchtdienst traditionele aftrap van Barchems Feest

Algemeen

BARCHEM -‘Het zout der aarde’ was afgelopen zondag het thema van de openluchtdienst van de Protestantse Gemeente van de Barchkerk op het Dorpsplein in Barchem. De openluchtdienst vormde de traditionele ‘aftrap’ van het Barchems Feest dat dit jaar in verband met de coronamaatregelen in aangepaste vorm wordt gevierd. 

Door Jan Hendriksen

Ruim zestig mensen luisterden zondagmorgen aandachtig op het Dorpsplein naar de verhalen van Gerry te Walvaart en Jacqueline van Dop. Ook voormalig pastor Jan Leijenhorst van de Protestantse Gemeente van de Barchkerk vertelde een mooi verhaal en dat zout niet zomaar zout is. De meegekomen kinderen kregen een verhaal over brood zonder zout en deelden dit uit aan de volwassenen.
Door corona was het ook dit jaar voor de organisatie van het Barchems Feest lastig om een feest te organiseren zoals men vanuit het verleden kent. Maar Vereniging Contact Barchem heeft ondanks deze beperkingen een aangepast Barchems Feest weten samen te stellen. Enkele straten in Barchem zetten afgelopen weekeinde al hun versiering langs de weg en dat werd vaak afgesloten met een hapje en een drankje. De beide Seniorenmiddagen op woensdag 25 en donderdag 26 augustus in dorpshuis ‘t Onderschoer zijn inmiddels uitverkocht. Door de senioren in twee groepen op te splitsen kan voldoende onderlinge ruimte gehouden worden.

Muziekbingo
Vrijdagavond 27 augustus zal de Barchemse Muziekbingo worden gehouden. Omdat het een online evenement is kunnen teams uit Barchem, Zwiep en Nettelhorst hier thuis aan meedoen. Een avond gezelligheid in eigen omgeving met familie, vrienden of buren. Op zaterdag 28 augustus wordt er een jeugdzeskamp gehouden bij Recreatiecentrum De Heksenlaak. Tussen 13.00 en 14.00 uur kan men starten voor een fietstocht vanaf ‘t Onderschoer. Deze eindigt bij De Heksenlaak waar aansluitend een muzikaal programma gepland staat. Dit vindt plaats volgens de geldende coronaregels, dus met bezoekersregistratie, vaste zitplaatsen en 1.5 meter afstand.
Alle activiteiten in ‘t Onderschoer en bij De Heksenlaak worden, net als in voorgaande jaren, gezamenlijk georganiseerd door Vereniging Contact Barchem, Dorpshuis ‘t Onderschoer en Recreatiecentrum De Heksenlaak.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant