Met vereende krachten werd de vis van Bert Polman uit het water gevist. Links Desi Markerink, achter haar Rob Driessen. Foto: Arjen Dieperink

Met vereende krachten werd de vis van Bert Polman uit het water gevist. Links Desi Markerink, achter haar Rob Driessen. Foto: Arjen Dieperink

Arjen Dieperink

Bert Polman zoekt een vismaatje

Algemeen

ZWIEP - Het was bij de visvijver van de visvereniging Laren-Lochem op het terrein van Restaurant en Spelerij de Witte Wieven afgelopen woensdag een drukte van belang. Er was een visdag van de Hengelsport Federatie Midden Nederland en een van de deelnemers was Bert Polman, die wel vaker zou willen vissen. Hij zoekt daar een maatje voor.

Door Arjen Dieperink

Als je aan Bert Polman vraagt hoe hij zichzelf omschrijft is zijn antwoord kort en bondig: “Een vrolijke gezellige jongen die van een pintje houdt! En van vissen, en van voetbal.” Bert komt van Anke Marjolein in Lochem, waar mensen met een beperking wonen. “Bert, heb je al paling gevangen” vraagt Rob Driessen van de visvereniging Laren-Lochem. Bert kijkt hem lachend aan: paling niet, maar wel heeft hij even daarvoor een van de steuren verschalkt die in de vijver zwemmen.
Polman zit in een rolstoel aan de waterkant. Te water raken kan hij niet, want het plateau waar zijn rolstoel op staat heeft een balk om dat te voorkomen. “Acht van de twaalf visstekken die wij hier rond de vijver hebben gecreëerd zijn voorzien van een beveiliging zodat rolstoelgebruikers veilig kunnen vissen”, aldus vismeester Driesse, terwijl een busje nog enkele rolstoelgebonden visliefhebbers komt brengen.
De visdag wordt georganiseerd door de Hengelsport Federatie Midden Nederland. Desi Markerink is namens de federatie met nog andere collega’s aanwezig. Zij begeleidt nu Bert. “Bert, opletten, je hebt beet”, klinkt het uit haar mond. Binnen de kortste keren krijgt Bert assistentie. Met vereende krachten wordt de vangst, een steur, aan wal gehaald. Snel gaat Bert met zijn vangst op de foto en de vis wordt in het water teruggezet.

Vismaatje
“Ik ben op zoek naar een vismaatje”, laat Polman weten. De 47-jarige Bert heeft de sport ontdekt als een leuke ontspanning, maar kan zelf de vis niet onthaken en ook de vaste hengel werpen is niet aan hem besteed. “Het zou leuk zijn als ik een vismaat heb die regelmatig meegaat. Vervoer kan ik wel regelen”, vertelt Bert als zijn hengel weer uitgeworpen is. Starend naar zijn dobber komt hij tot rust. “Eigenlijk zou ik wel meer dan één vismaatje willen hebben. Dan kan ik regelmatig vissen”, zegt hij even later.
Rob Driessen kijkt ondertussen bij alle vissers hoe het gaat. “Tja, Bert is lid van onze vereniging en vist met regelmaat ook aan de kant van de Veengoot, vlakbij waar hij woont. Daar kan hij zo vanuit Anke Marjolein in zijn rolstoel heen. Een vismaatje zou hem dan kunnen helpen”, aldus Driessen.
Geïnteresseerden die met Bert Polman willen vissen kunnen hem bereiken via Facebook (bert.polman.5). Zijn profielfoto heeft hij alvast aangepast. Hij staat er met hengel en al op samen, met Desi Markerink.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant