Via een speciale constructie is de VVV Lochem nu ook toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel of met een rollator. Foto: Henri Bruntink
Via een speciale constructie is de VVV Lochem nu ook toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel of met een rollator. Foto: Henri Bruntink (Henri Bruntink)

VVV Lochem nu ook toegankelijk met rolstoel of rollator

LOCHEM – De Lochemse VVV is sinds een aantal maanden een mooi inspiratiepunt rijker. Door de drie treden voor de ingang van het oude stadhuis was deze niet goed toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel of met een rollator. Dat is nu verleden tijd. Deze week is een constructie geplaatst die ook hen gemakkelijk toegang verschaft.

Door Henri Bruntink

De metalen constructie is lang, waardoor de helling niet te stijl is. Maandag werd het geplaatst door medewerkers van de constructiebedrijf Rexwinkel uit Zutphen. Omdat ook het loopvlak geheel van metaal is, werd woensdag nog een anti-sliplaag aangebracht.

Commentaar
Volgens de medewerkers van Rexwinkel mocht niet worden geboord in de treden voor de ingang. Het gebouw is immers een beschermd monument. De werkers kregen overigens wisselende commentaren. “De een vindt het mooi maar anderen vinden het juist een lelijk ding”, zo vertellen ze. Degelijk en functioneel oogt het in ieder geval.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden