<p>De gymclub vierde afgelopen week haar zestigjarig bestaan. Foto: Arjen Dieperink</p>

De gymclub vierde afgelopen week haar zestigjarig bestaan. Foto: Arjen Dieperink

Gymclub zonder naam bestaat zestig jaar

LOCHEM - Ze bestaan als gymclub al 60 jaar, maar van een naam is het nooit gekomen. Wel stonden de leden afgelopen donderdag stil bij dit jubileum.

Door Arjen Dieperink

“Wij zijn een vrouwen gymclub”, zo begint Gerrie de Bie, drijvende kracht achter de gymclub. Voor haar op tafel liggen enkele bescheiden stukken over de gymclub. “Kijk dit is uit de weekkrant Extra, een foto van ons toen wij vijfentwintig jaar bestonden. Zestig jaar geleden richtte Marie Wijnants onze gymclub op. Er was behoefte om met enkele dames te gaan gymmen. Toen Marie wist dat zij niet meer lang te leven had, vroeg zij mij te beloven dat de club zou blijven bestaan. Dat kon ik niet, want zoals mijn vader ooit tegen mij zei: ‘je kunt niet iets beloven, waarvan je niet zeker weet of je het waar kan maken’. Maar ik heb mijn vriendin laten weten dat ik mijn best zou doen, en tot nu toe is dat gelukt.”

“Als club staan wij niet ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, maar we doen veel dingen samen. Ik spreek bij De Beemd de oefenruimte af waar wij met zo’n vijftien personen grondgymnastiek doen. Het mooiste vinden wij allen de laatste vijftien minuten van onze bijeenkomsten: volleybal.”, laat De Bie lachend weten. Zelf is Gerrie de Bie in de tachtig, maar ophouden met gymmen wil ze niet aan denken. “Het houdt mij jong.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden