LochemEnergie start pilot met onderling verhandelen van zonne-energie

LOCHEM - Te veel opgewekte zonne-energie voor eigen gebruik? Lochemenergie zet een volgende stap door de Hanzebox in te zetten bij het onderling verhandelen van zonne-energie.

De HanzeBox is een doosje ter grootte van een pakje roomboter dat gemakkelijk in de meterkast geplaatst kan worden. Vervolgens is op de mobiele telefoon te zien hoeveel stroom er echt verbruikt wordt. De HanzeBox is echter meer dan een slimme meter. Binnen de groep van HanzeBox-gebruikers kan stroom van particuliere zonnepanelen onderling worden verkocht/gekocht. Verkopen tegen een prijs die hoger ligt dan de eigenaren van zonnepanelen nu krijgen bij teruglevering aan het net. En mensen die zelf geen zonnepanelen hebben, kunnen tegen een prijs die lager is dan het reguliere elektriciteitstarief, zonne-energie kopen. Nóg een voordeel: de elektriciteit blijft lokaal, er is geen netverzwaring nodig.

Over een periode van drie maanden wil LochemEnergie deze koop/verkoop-functie virtueel testen. Dit wordt ook wel de cVPP-pilot genoemd. De community Virtual Power Plant pilot wordt mogelijk dankzij internationale ECCO-subsidie. LochemEnergie zoekt deelnemers voor de pilot en biedt honderd HanzeBoxen aan met een korting van 35 euro: slechts 50 euro voor haar leden en 78 euro voor niet-leden.

Op 23 september is er een informatieavond van 19.30 tot 21.30 uur, online via Zoom. Voor meer informatie en aanmelden, zie de website.


lochemenergie.net/hanzebox

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden