Henk Harmsen ' Als het aan ons ligt gaat 2023 een mooi jaar worden. ' Foto: Arjen Dieperink
Henk Harmsen ' Als het aan ons ligt gaat 2023 een mooi jaar worden. ' Foto: Arjen Dieperink Arjen Dieperink

‘2022 was goed jaar voor Openluchttheater Lochem’

Cultuur

LOCHEM - Het was afgelopen zaterdag een drukte van belang in het Openluchttheater in Lochem. Tal van vrijwilligers waren bezig met onderhoud, schoonmaak en opbouw van het volgende evenement: Winterwonderland. Onder hen ook de voorzitter van het Openluchttheater Henk Harmsen. “Wij hebben een goed jaar gehad”, zegt hij.

Door Arjen Dieperink

Harmsen: “Het is toch prachtig dat wij zoveel vrijwilligers hebben. Zonder hen was er geen Openluchttheater. Vandaag hebben wij assistentie gekregen van een man of tien van de Lions Lochem Berkelland West. Zij maken de paden, trappen en het veld helemaal bladvrij. Dat doen ze ieder jaar, dat is toch prachtig.” Een andere ploeg is intussen bezig met de toegangspoort achterin en er wordt ook opgebouwd voor Winterwinderland 2022, op 10 december.
Henk kijkt tevreden om zich heen. Dit jaar heeft het Openluchttheater weer mogen draaien. “Wij mogen twaalf voorstellingen per jaar geven. Afgelopen jaren kon dit niet in verband met de coronamaatregelen. Maar dit jaar hebben wij mooi kunnen uitpakken met onder meer in mei de Edwin Evers Band. En in juni hadden wij een geweldig concert van De Dijk, hun laatste in Lochem.”.

85 jaar
Op vrijdagavond 29 juli 1938 opende de toenmalige burgemeester Remmet van Luttervelt het Openluchttheater. Volgend jaar is dat precies 85 jaar geleden en het bestuur wil er aandacht aan besteden. “Wij beraden ons wat we willen en hebben onze lijntjes wel uitgezet. De bands die we benaderd hebben zeggen nog niets toe. De verwachting is dat wij in januari meer weten. Daarom zijn wij even terughoudend met onze mededelingen. Als het aan ons ligt gaat ook 2023 weer een mooi jaar worden. Wij hopen de Lochemse bevolking te verrassen met leuke evenementen”, aldus Henk Harmsen met glinsterende ogen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode