Natuurset. Foto: PR
Natuurset. Foto: PR

Kinderactiviteiten op Huis Verwolde

Maatschappij

LAREN - Huis Verwolde is een statig edelmanshuis waar vroeger een baron en barones woonden met wel zes kinderen. Dat Verwolde een geweldige leuke locatie is om je te vermaken wisten zij toen al. Ook deze zomervakantie is er van alles te doen speciaal voor kinderen. Van knapzakspeurtocht tot theater,:er is voor elk kind wel iets leuks te beleven.

Op alle openstellingsdagen kunnen kinderen ‘Op stap met de knapzak’, een speurtocht rondom huis Verwolde. Je koopt de knapzak in de winkel in het onderhuis en gaat daarna op stap. Aan het eind krijgen zij ook nog een cadeautje.
De kinderen kunnen ook speuren en onderzoeken in de natuur. In de tuin van Verwolde zoeken naar beestjes en vlinders, of in het water van de gracht naar kleine zwemmertjes kan nu met onze speciale Natuurset Verwolde. In de winkel is voor 10.,95 euro een setje te koop met een uitschuifbaar netje, een zoekkaart en een bugviewer.

Professor Bombasticus
Op 18 augustus is professor Bombasticus op huis Verwolde met zijn magische laboratorium van de geschiedenis. Hij weet de kleine bezoekers altijd te fascineren met zijn spannende, en meeslepende theatershow. Wie durft mag misschien helpen bij het brouwen van drankjes en het draaien van poedertjes. De voorstelling is voor alle leeftijden en duurt circa 45 minuten. De voorstellingen zijn om 11.30, 13.00 en 14.30 uur.
Op 10 en 17 augustus om 11.00 uur kunnen kinderen van 5 tot en met 8 jaar samen met de gouvernante een bijzondere wandeling maken door het huis (duur ca. 1,5 uur). Ze komen natuurlijk langs de kinderkamer en de prachtig gedekte tafel in de eetzaal. Kinderen mogen verkleed komen. En op 11, 18 en 25 augustus om 13.30 uur kunnen zij zich vermaken in een creatieve workshop een hoedje van papier, helemaal versierd naar eigen zin..

Openingstijden
Tot en met zondag 28 augustus is het museum geopend op woensdag, donderdag, zaterdag en zondag, tussen 11.00 en 16.00 uur. Meer informatie over het vakantieprogramma, de kosten of reserveren op de website.


www.glk.nl/verwolde

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode