De Scholierenraad ging na de vergadering op de foto met de burgemeester Sebastiaan van 't Erve (m)  en de griffier Peter de Boer (l). Foto: Arjen Dieperink
De Scholierenraad ging na de vergadering op de foto met de burgemeester Sebastiaan van 't Erve (m) en de griffier Peter de Boer (l). Foto: Arjen Dieperink Arjen Dieperink

Scholierenraad buigt zich over drie raadsvoorstellen

Onderwijs

LOCHEM - Het was op woensdag 15 februari wel even wennen voor burgemeester Van ‘t Erve van Lochem. Ineens zaten er raadsfracties voor hem met namen als Boerenfluit, Roodrechts, Vox Machina en Bende van 11. Zij waren de vertegenwoordigers van de groepen acht van de Vullerschool (Gorssel) , Van de Hoeveschool (Epse), Joppeschool (Joppe), Nettelhorst school (Nettelhorst) en Beatrixschool (Harfsen), die naar het gemeentehuis waren gekomen voor de eerste Scholierenraad.

 Alle groepen werden in de raadzaal vertegenwoordigd door twee leerlingen uit hun klas. Ze hadden allemaal een eigen fractienaam bedacht, die soms de werkbrauwen deed fronsen. De Scholierenraad mocht zich buigen over de raadsvoorstellen ‘Duurzaam verlanglijst door Spectrum Elan’, Expeditie Internet door tiener- en jongerenwerk St. Welzijn Lochem’ en ‘Recycle / upcycle kunstwerk door Muzehof’. De klasgenoten van de scholierenraad zaten op de publieke tribune aandachtig alles te volgen.
Door de Scholierenraad krijgen de kinderen inzicht hoe de democratie in een gemeente werkt. Onder leiding van burgemeester Sebastiaan van ’t Erve, die werd bijgestaan door griffier Peter de Boer, werd er druk gediscussieerd. Uiteindelijk werd het raadsvoorstel Recycle / upcycle kunstwerk door de Muzehof gekozen. Per deelnemende klas wordt 125 euro ter beschikking gesteld om het raadsvoorstel voor de klas ten uitvoer te brengen.
De tweede Scholierenraad is op woensdag 22 februari. Dan buigen de andere deelnemende basisscholen uit Lochem zich over dezelfde drie voorstellen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode