Foto: PR

Een effectieve stand-up: online of op kantoor!

  Partnerbijdrage

Sommige mensen vallen van vergadering in vergadering en zijn hierdoor meer tijd kwijt aan vergaderingen dan dat ze echt kunnen werken. Het is dan ook niet gek dat 47% van de beroepsbevolking vergaderingen ziet als tijdsverspilling. Vergaderen kan erg nuttig zijn, maar dan moet het wel op een effectieve manier gebeuren. Hoe je dat doet? Je vindt de tips in dit artikel van SKEPP. 

Leuk en effectief vergaderen

Tijdens een vergadering is 91% aan het dagdromen, 73% van de mensen doet ander werk en 39% dut zelfs wel eens weg, maar dit kan natuurlijk anders! Vergaderingen kunnen een boost geven aan de teamspirit, maar hoe zorg je hier nou voor? Introduceer een stand up en vergader voortaan leuk en effectief! 

Een stand up! 

Introduceer een stand up, de naam zegt het al: ga staan tijdens de meeting. Vergader je online vanaf je thuiswerkplek? Zorg voor een zit-sta bureau, waardoor je nog steeds staand kunt vergaderen. Een stand up is een korte vergadering met je team waarin je je uitdagingen in het werk bespreekt en samen tot nieuwe ideeën kunt komen. Een stand up ook echt effectief maken? Houd je aan de 4 principes van een stand up. 

1. Herhaal de stand up dagelijks

In sommige bedrijven is dit al een bekend fenomeen. Elke ochtend begin je je dag met een stand up, die op dezelfde plek en op dezelfde tijd plaats vindt. Dit zorgt voor duidelijkheid en de mogelijkheid om dagelijks de vooruitgang van diverse werkzaamheden in kaart te brengen. 

2. Vaste tijden

Zoals hierboven genoemd is het van belang om de stand up dagelijks op dezelfde plek en op dezelfde tijd plaats te laten vinden. Naast het bepalen van een begintijd is het aan te raden om de stand up minimaal 5 minuten en maximaal 15 minuten te laten duren. Aangezien alle teamleden een moment krijgen om te spreken tijdens de stand up, heeft iedereen een beperkte spreektijd tijdens de stand up. 

3. Beantwoord allemaal 3 vragen 

Alle teamleden hebben dus een beperkte spreektijd in de stand up, maar hoe zorg je ervoor dat deze minuten goed besteed worden? Zorg dat ieder teamlid 3 vragen beantwoord: “Wat heb je gisteren gedaan?”, “Wat ga je vandaag doen?”, en “Wat zijn obstakels tijdens het uitvoeren van deze werkzaamheden?”. Door deze punten als een team te bespreken weet iedereen van elkaar waar ze mee bezig zijn en is het mogelijk om eventuele knelpunten te voorkomen.

4. Schrijf alle punten op

Door alle punten op te schrijven tijdens de stand up creëer je makkelijk een overzicht van de werkzaamheden; wat er nog gedaan moet worden en waar mensen mee bezig zijn. Samen met het beantwoorden van de 3 bovengenoemde vragen krijgt het hele team een goed overzicht van de werkzaamheden en houd je controle op de lopende projecten. 

Vergader jij voortaan effectief middels een stand up? 

In dit artikel heb je kunnen lezen hoe je een effectieve stand up introduceert voor jou en je team. Vergeet de langdradige vergaderingen en vergader voortaan effectief in een stand up, ook gewoon vanaf je thuiswerkplek! Wil je meer weten of een stand up en hoe je ervoor zorgt dat je kantoorruimte de geschikte kantoormeubelen bevat voor een dagelijkse stand up? Neem contact op met SKEPP, zij helpen je graag verder! 

Dit artikel wordt u aangeboden door SKEPP. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden