Ds. Jaap Jonk. Foto: PR
Ds. Jaap Jonk. Foto: PR

Dominee Jaap Jonk van Protestantse Kerk Laren met emeritaat

Religie

LAREN - In mei 2016 mocht de Protestante gemeente van Laren verheugd haar nieuwe predikant begroeten. De gemeente is blij en dankbaar dat Jaap Jonk zich de laatste jaren van zijn arbeidzaam leven met toewijding heeft ingezet voor de gemeente. Nu ruim 6 vruchtbare jaren verder, zijn de voorbereidingen volop gaande voor een warm afscheid. Per 1 juli gaat hij met emeritaat (pensioen).

Zondag 26 juni om 10.00 uur gaat hij als vanouds, maar nu voor het laatst als predikant van de Protestante gemeente Laren, voor in de zondagsdienst. Na afloop daarvan is er een receptie in het Kruispunt en kan iedereen die dat wil hem de hand drukken. Dat ds. Jaap Jonk het in Laren naar zijn zin heeft gehad blijkt ook uit het feit dat hij er na zijn emeritaat blijft wonen.

Er is in deze afgelopen jaren van alles gebeurd in en om de kerk. Het laatste wapenfeit is wel het gezamenlijk geschreven toneelstuk ‘Good Goan’ waarbij twee jongvolwassenen op reis gaan. Ds. Jonk was hiervan mede-auteur.

Ook heeft hij zich in 2019 ingezet voor het glazen huis waarbij hij samen met Swenne Bijzet in de regen ’s morgens om 7 uur de wandelaars van Radio 3FM Serious Request een mooi sponsorbedrag kon overhandigen namens de kerk. Vele mooie en inspirerende kerkdiensten heeft hij geleid, kinderen gedoopt, huwelijken gesloten en uitvaarten begeleid. In de coronatijd ging alles door in een lege kerk, waar hij alleen voor de camera stond. Voor bijzondere dingen was hij altijd te porren: een openluchtdienst op landgoed Verwolde waarbij het thema Trekkertrek onderstreept werd door het geronk van de wedstrijden op de achtergrond en hij ging in de kerk onvervaard het podium op waar het decor van een westernsaloon voor de dorpsmusical nog stond opgesteld om van daaraf de zondagdienst te verzorgen. En voor kinderen en mooie muziek was altijd ruimte. Kortom een breed actieve predikant voor de gemeente in Laren.

De gemeente wenst de vertrekkende dominee samen met zijn vrouw nog veel goede en gezonde jaren toe in het mooie Laren.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode