Sietse Kropman en Kim Koopman nodigen de dames uit om naar De Beemd te komen zwemmen. Foto: Arjen Dieperink
Sietse Kropman en Kim Koopman nodigen de dames uit om naar De Beemd te komen zwemmen. Foto: Arjen Dieperink

De Beemd begint met proef dameszwemmen

Sport

LOCHEM – In samenwerking met Stichting Welzijn Lochem (SWL) organiseert zwembad De Beemd dameszwemmen. Als proef wordt iedere eerste zaterdag van de maand tot en met september dameszwemmen georganiseerd van 16.30 uur tot 18.30 uur. De eerste keer is op zaterdag 4 juni. 

Door Arjen Dieperink

Sietse Kropman en Kim Koopman van zwembad De Beemd vertellen: “Wij hadden een oriënterend gesprek met SWL om te zien wat we voor elkaar zouden kunnen betekenen. Tijdens het gesprek kwam naar voren dat er zo’n twintig dames per week in Haaksbergen gaan zwemmen omdat daar de mogelijkheid wordt geboden dat het zwembad alleen voor de dames open is. Dit gaf ons te denken. Wij zijn een zwembad voor iedereen en willen daarom graag iedereen ten dienste zijn“.

Als proef wordt iedere eerste zaterdag van de maand tot en met september dameszwemmen georganiseerd van 16.30 uur tot 18.30 uur. De eerste keer kan dat op zaterdag 4 juni. “Tijdens het dameszwemmen zijn er alleen maar vrouwelijk medewerkers aanwezig“, laat Sietse Kropman weten. “De privacy van buitenaf is voor de deelnemers, vanaf 8 jaar, gegarandeerd. Wel is er een camera in het zwembad aanwezig voor de veiligheid.“ 

“De proef duurt tot en met september. Daarna gaan we bekijken of we het gaan voortzetten”, vertelt Kim. “Zijn er nog andere groepen met bepaalde wensen, dan kan men met ons contact opnemen”, laat Sietse Kropman weten. Ook de Stichting Welzijn Lochem zal via hun netwerk en op de site meer bekendheid aan het dameszwemmen geven.


www.zwembaddebeemd.nl

www.welzijnlochem.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode