Amé Huige is de afgelopen weken druk aan het trainen geweest. Foto: Arjen Dieperink
Amé Huige is de afgelopen weken druk aan het trainen geweest. Foto: Arjen Dieperink

Larense gaat de strijd aan met de Alpe d’HuZes

Sport

LAREN - De 29-jarige Amé Huige uit Laren is de afgelopen weken hard aan het trainen om fysiek voorbereid te zijn om de Alpe d’HuZes te beklimmen. “Een op de drie Nederlanders krijgt kanker. Jaarlijks sterven ruim 44.000 mensen aan kanker. Kankerbestrijding en aandacht voor de kankerpatiënt zijn heel hard nodig. Op 1 juni 2023 ga ik onder het motto ‘opgeven is geen optie’ de Alpe d’HuZes bewandelen om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. De donaties aan het Alpe d’HuZes/KWF-fonds wordt volledig besteed aan wetenschappelijk onderzoek naar kanker en naar de verbetering van kwaliteit van leven van mensen met kanker.”, laat Amé weten.

Door Arjen Dieperink

“Iedereen kent wel in zijn omgeving iemand die kanker heeft, heeft gehad of eraan is overleden. Ik werk bij een medisch bedrijf, Aserve Groep in Arnhem. Met nog achttien collega’s gaan wij de Alpe d’HuZes op. Vanaf vier uur in de ochtend tot acht uur ‘s avond mag het gaan gebeuren. Het is een tocht van vijftien kilometer met 21 bochten en een hoogteverschil van 1100 meter.” laat ze enthousiast weten. 

“Als de Berkelbode op de mat valt, zij wij al aan het lopen. Anderen in mijn groep gaan fietsen of hardlopen. Maar men kan ons nog steunen om het bedrag voor het KWF-fonds te verhogen. Ik zal zo vaak mogelijk de route aflopen en heb er de afgelopen tijd veel in Laren en omstreken voor getraind.”, laat ze gemotiveerd weten. Ten tijde van dit schrijven was het opgehaalde bedrag 1.066 euro, het streefbedrag is 2.500 euro. Doneren kan door de QR-code te scannen. 

Scan de qr-code met uw mobiele telefoon om een donatie te doen. 

Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode