Online marketing, de trends voor Doetinchem

Online marketing is booming business. Als bedrijf kun je nauwelijks nog om de nieuwe ontwikkelingen heen en doe je er goed aan om de nieuwe trends in de gaten te houden. Je wilt uiteraard verzekerd zijn van een optimale zichtbaarheid, om zo een zo groot mogelijk publiek te bereiken. Elk jaar komen er nieuwe aspecten bij, die je kunt inzetten om nog meer content te delen met je doelgroep en om een goede, betrouwbare band met je potentiële klanten op te bouwen. Om volledig up-to-date te blijven, zul je je telkens opnieuw in de nieuwe ontwikkelingen moeten verdiepen en kijken hoe je deze effectief kunt inzetten om de beste resultaten te behalen. Een zoekmachine marketing bureau kan je hierbij helpen.

Chatbots
Een nieuwe trend in internet marketing is het inzetten van een chatbot. Bezoekers kunnen zo via een simpele chatfunctie vragen stellen en gelijk antwoord krijgen. De klantervaring wordt hierdoor aanzienlijk verbeterd en er is op een effectievere manier klantenbinding te realiseren. Het is belangrijk dat de klantenservice goed op de hoogte is van de dienstverlening, aangezien de klant de juiste informatie zal moeten ontvangen. Enkel zo kan er een vertrouwensband worden opgebouwd.

Instagram
Instagram is een verlengde van Facebook en veel jonge mensen vinden hun weg naar dit social media platform. Met oog op internet marketing is dit dan ook zeker een tool die je wilt beheersen. Met simpele posts, afbeeldingen en video's kun je snel je publiek bekend maken met je diensten of product en bezoekers overtuigen van je expertstatus. Je kunt gebruik maken van Instagram Stories om nog beter je boodschap over je dienstverlening te verspreiden. Bovendien kun je Instagram advertenties inzetten om een nog groter bereik te krijgen.

Live video
Verschillende social mediakanalen zoals Facebook en Instagram geven steeds meer de voorkeur aan live video's als onderdeel van online marketing. In plaats van het posten van een afbeelding, zul je met een video veel meer bereik behalen. Online marketing biedt zo tal van mogelijkheden om op een laagdrempelige manier je bedrijf zichtbaar te maken voor je doelgroep. Je kunt je live video vooraf al kenbaar maken, zodat mensen een melding kunnen ontvangen zodra deze van start gaat. Er ontstaat zo meer actieve interactie en hierdoor scoor je hoger op social media platforms.

Optimale contentstrategie
In internet marketing is het belangrijk dat je niet lukraak maar informatie post, maar hier een duidelijk strategie aan verbindt. Zo voorkom je dat de content niet aansluit bij de behoefte van de klant. Met goede content in online marketing kun je de klant door de aankoopervaring heen leiden, door hen eerst te overtuigen van je kennis van zaken. Het één moet naar het ander leiden. In eerste instantie wil je dat de klant leert zien dat jij weet waar je het over hebt. Vervolgens moet de online marketing bijdragen aan vertrouwen en naamsbekendheid. Zodra er een band is opgebouwd, kun je een aanbod gaan doen, dat aansluit op de content waar je de bezoeker doorheen hebt geleid. Zo is internet marketing op vele manieren effectief.

Dit artikel wordt u aangeboden door TeamNijhuis. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden