De zorg wordt smakelijk bedankt | Al het nieuws uit Lochem | Berkelbode
Bakker Wijnand Stegeman biedt zorgdirecteur Henk Boelen (rechts) de doos met gebak aan. Foto: Arjen Dieperink
Bakker Wijnand Stegeman biedt zorgdirecteur Henk Boelen (rechts) de doos met gebak aan. Foto: Arjen Dieperink

De zorg wordt smakelijk bedankt

Wereldbakker Wijnand en Rabobank slaan handen ineen voor traktatie

Door Arjen Dieperink

LAREN - De zorg staat de laatste maanden vol in de schijnwerpers. Menigeen wil iets terugdoen voor de zorgmedewerkers en de zorgbewoners. Wereldbakker Wijnand voegde de daad bij het woord. Geholpen door de Rabobank.

De elektrische auto van Wijnand zoemt zacht over het bruggetje bij herbergier De Ehze. Achter het huis stopt de Wereldbakker. Een korte tijd later loopt Stegeman met een doos gebak de trap af, het souterrain in van de in 1850 gebouwde De Ehze. In de gang rechts zit de keuken. Een medewerkster begroet hem. "Ik zal even kijken waar de baas is", zegt ze. Even daarna komt zorgdirecteur Henk Boelen naar beneden. "Een prachtig initiatief van deze Larense bakker. Dat wordt door ons allen zeer gewaardeerd", zegt Boelen terwijl hij de doos met gebak in ontvangst neemt.

Spontaan
Het initiatief van Wijnand Stegeman ontstond spontaan. "Wij leveren door de corona-crisis niet aan de horeca. Toch hebben wij genoeg werk zodat wij niet van de steunmaatregelen van de overheid gebruik hoeven maken. Om de tijd die desondanks over is nuttig te besteden heb ik een oproep op sociale media gedaan wie er in de zorg een taart verdient", Stegeman schiet in de lach: " Nou, dat ik heb geweten. Overal kwamen de verzoeken vandaan. Zelfs uit de ziekenhuizen."

Lokaal
"Ik wilde het wel lokaal houden, dus binnen de gemeentegrenzen. Eerst heb ik taart gebracht bij Ruumpol en Talma in Laren. Daarna werd de cirkel almaar groter." In Lochem werden onder meer Gudula, Hoge Weide, Anke Marjolein, Huize Dahme, zorgboerderij De Reube en Tusselerhof verrast. In Gorssel viel die eer te beurt aan Sutfene en Philadelphia.
Ook aan de thuiszorg werd gedacht. Wijnand Stegeman: "De medewerkers van de thuiszorg gebak brengen was niet zo'n geslaagd idee. Zij bezoeken de mensen thuis, en hoe moet je dat met het gebak doen. Derhalve heb ik voor hun kaneelcake gemaakt."

Bank
Voor zijn actie zocht de Wereldbakker steun bij de Rabobank Noord- en Oost Achterhoek. "Ik heb goede contacten met de Rabobank en de kosten voor alle grondstoffen liepen door de actie wel op. Omdat de Rabobank midden in onze gemeenschap staat en veel lokaal bijdraagt, heb ik ze benaderd." In de persoon van Wouter Creutzberg, accountmanager MKB bij Rabobank Noord- en Oost Achterhoek, vond Wijnand Stegeman steun.
Creutzberg: "Kortgeleden zijn wij door Wijnand benaderd. We moesten snel schakelen maar we vinden het een goed initiatief om de bewoners en de verzorgers te verrassen. Zelf ben ik met René Bocks meegeweest naar drie locaties. Het gebak werd met een brede glimlach ontvangen."
De samenwerking tussen de bakker en de bank liep perfect. "Kijk" zei Wijnand Stegeman, " de Rabobank sponsorde de grondstoffen en wij onze tijd en energie. om zo het verplegend personeel en de bewoners in de zorg een hart onder de riem te steken."
Wijnand Stegeman heeft geen tijd meer om verder te praten. De afgelopen twee dagen heeft hij 1500 taarten weggebracht en nu moet hij ook de laatste gebaksdozen bezorgen. Zijn elektrische bestelauto rijdt het terrein van herbergier De Ehze af, over het bruggetje richting Eefde, op weg naar de bewoners en verplegend personeel van Sutfene.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden