Een impressie van de sjoeldienst in de Lochemse synagoge. Foto: PR
Een impressie van de sjoeldienst in de Lochemse synagoge. Foto: PR

Synagoge Lochem in gebruik als sjoel

LOCHEM - Vrijdag 12 juni hield de Liberaal Joodse Gemeente Twente een sjoeldienst in de synagoge van Lochem. Zij kunnen tijdelijk geen gebruik maken van de kleine sjoel in Haaksbergen en vroegen de Stichting Synagoge Lochem of zij van de synagoge in Lochem mochten gebruiken. Daarmee fungeerde de voormalige synagoge voor het eerst in ruim zeventig jaar weer echt als synagoge.

Op dit moment zijn er vanwege de coronamaatregelen in de synagoge in Lochem geen voorstellingen, lezingen of tentoonstellingen. Maar voor de sjoeldiensten van LJG Twente stelt de Stichting Synagoge Lochem de synagoge graag beschikbaar. Omdat iedereen vanwege de coronamaatregelen anderhalve meter afstand moet houden, mogen aan de diensten nu nog maximaal 25 personen deelnemen.

Een dienst bijwonen
De Liberaal Joodse Gemeente Twente ’Or Chadasj’ is een open en laagdrempelige Joodse gemeente. Zij bieden Joden uit de regio een 'warm thuis'. Dat huis bieden zij in de vorm van een gemeente waarin de Joodse religie en traditie, betrokkenheid bij elkaar en onze dagelijkse omgeving, centraal staan.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden