<p>Eljosha Boll met de nieuwe cover van de CD. Foto: Arjen Dieperink</p>

Eljosha Boll met de nieuwe cover van de CD. Foto: Arjen Dieperink

(Arjen Dieperink)

Lochemer Eljosha Boll met The Mudd op Spotify

LOCHEM - Hij studeert al een tijd aan de universiteit in Groningen. Maar de 23-jarige Lochemer Eljosha Boll maakt ook muziek, met zijn band The Mudd. En ze staan op Spotify.

Door Arjen Dieperink

The Mudd is een naam die nergens naar verwijst, lacht Boll. Hij is de gitarist van het kwartet. De andere leden zijn Taska Smit (24 jaar, basgitaar en zang), Hugo Heinen (22 jaar, gitaar) en Bas Kuus (24 jaar, drums). Hun nummers zijn al te beluisteren op Spotify.
"Ik ben in Lochem opgegroeid. Na de Prins Hendrikschool ben ik naar het Staring College gegaan en van daaruit naar de Rijksuniversiteit Groningen. Muziek stond in het gezin Boll centraal. "Mijn moeder speelt piano en gitaar. Mijn vader luistert veel naar muziek. Je krijgt op die manier veel mee. Op zesjarige leeftijd begon ik met de gitaar", vertelt Eljosha in eetcafé Scholten. Hij wilde dicht bij de muziek zijn en speelde op het Staring College al in de schoolband.
Hij is wel realistisch: "Met muziek is het lastig om een volledig inkomen te krijgen daarom studeer ik nu voor docent maatschappijleer." Maar The Mudd laat hem niet los en Eljosha pakt zijn iPad: "Kijk, dit wordt onze nieuwe cover." Lochem kon al kennismaken met The Mudd: de band trad al in 2017 op tijdens Serious Request Lochem.
De nummers worden door de vier muzikanten samen geschreven. "Door onze gezamenlijk inbreng wordt er voortdurend iets aan het nummer vertimmerd tot wij er allemaal er over eens zijn dat dit het is. Daarom duurt het wel geruime tijd voor wij een nieuw nummer klaarhebben. Dat brengen we dan vervolgens op zowel YouTube als op Spotify uit."
Op Spotify werd het nieuwste nummer binnen de kortste keren 4000 keer gestreamd. "Daar zijn wij best trots op" laat Boll met een glimlach weten. Een site heeft The Mudd niet, wel een facebookpagina: TheMuddBand.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden