De cover van Tante Rikie's tweede ommundig mooie verhalenboek. Afbeelding: PR
De cover van Tante Rikie's tweede ommundig mooie verhalenboek. Afbeelding: PR

Maak kans op Tante Rikie's tweede onmundig mooie verhalenboek

Algemeen

Meesterverteller A.L. Snijders leest verhaal van de winnende schrijver voor

ACHTERHOEK - Sinds vorige week is Tante Rikie’s tweede onmundig mooie verhalenboek verkrijgbaar als lees- en luisterboek. Na het eerste Achterhoekse kinderboek leek het de Feestfabriek (de organisatie van de Zwarte Cross) mooi om hier een vervolg aan te geven. Vele verhalen, gedichten, een liedje, raadsel, een recept en tal van illustraties hebben samen voor een 116 pagina’s tellend boek gezorgd. Achterhoek Nieuws - uitgever van deze krant - geeft een exemplaar weg aan de lezer die een verhaal schrijft dat eigenlijk ook een plek in een boek verdient. Niemand minder dan A.L. Snijders - meesterverteller van het Zeer Korte Verhaal (ZKV) - vormt de eenkoppige jury en zal het verhaal van de winnaar in een video voorlezen.

Maar liefst 29 schrijvers, waaronder Gerda Havertong, Siem en Luuk de Jong, Arnon Grunberg en Guus Hiddink, schreven een kinderverhaal voor het Achterhoekse kinderboek. Alle verhalen zijn vertaald naar het ‘algemeen beschaafd Achterhoeks’. De organisatie wil voorkomen dat alle streektalen verdwijnen en dus ook het Achterhoeks. Ook vindt zij het belangrijk dat de taal gesproken blijft worden. Daar hoopt de Zwarte Cross met dit boek een bijdrage aan te leveren. ‘’Kinderen zijn gek op het leren van nieuwe dingen. Een taal leren is voor een kind dan ook veel makkelijker dan voor een volwassene. Kinderen kunnen zelfs meerdere talen leren, zonder dat het ten koste gaat van de moedertaal”, aldus Bennie Jolink. “Hopelijk is dit boek een tijdloze inspiratiebron om creativiteit bij kinderen aan te wakkeren en een leuk en praktisch middel om al (voor)lezend kinderen Achterhoeks te leren”.

Sinds vorige week is het leesboek verkrijgbaar voor € 12,95 via de webshop: www.zwartecross.nl/shop. Het luisterboek wordt via Kobo aangeboden voor € 5,99. Meer info over de verkrijgbaarheid hiervan is te vinden op www.zwartecross.nl/kinderboek.

Schrijf en win!
Wil jij kans maken op Tante Rikie’s tweede onmundig mooie verhalenboek? Schrijf dan een verhaal van maximaal 400 woorden en stuur dat voor 5 december naar redactie@achterhoeknieuws.nl. Het verhaal mag zowel in het Nederlands als in het Achterhoeks worden geschreven. A.L. Snijders zal het winnende verhaal voordragen in een video die via vele kanalen gedeeld zal worden. Daarnaast wordt het verhaal gepubliceerd in alle weekbladen van Achterhoek Nieuws (oplage: 130.000) en op onze websites.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode