Feestje gaat voorbij aan 75-jarige PvdA | Al het nieuws uit Lochem | Berkelbode
<p>Jos Israel: &quot;75-jarige PvdA bloeit als nooit tevoren.&quot; Foto: Arjen Dieperink</p>

Jos Israel: "75-jarige PvdA bloeit als nooit tevoren." Foto: Arjen Dieperink

(Arjen Dieperink)

Feestje gaat voorbij aan 75-jarige PvdA

Lochemse fractievoorzitter Israel: partij bloeit als nooit tevoren

Door Arjen Dieperink

EPSE - De Partij van de Arbeid bestaat 75 jaar. Afgelopen zondag vierde de partij die verjaardag met niet meer dan een landelijke pubquiz. Uiteraard digitaal, want fysiek samen vieren gaat niet in deze tijd. “Ik vind het bijzonder sneu dat wij er niet de aandacht aan kunnen besteden die het toekomt”, zegt Jos Israel, fractievoorzitter van de PvdA in de gemeenteraad Lochem.

“Tja, het is jammer”, zucht Israel. Graag had hij de 75ste verjaardag van zijn partij anders gevierd. “Maar een fysiek feestje is onverantwoord. Wij zouden niet willen dat door ons toedoen iemand besmet zou raken. Ook onze vergaderingen doen wij digitaal en zelf houd ik mij strikt aan de coronaregels.”
Graag was Israel met het lokale PvdA-bestuur en fractieleden langs instellingen en betrokken inwoners gegaan om in het kader van het 75-jarig bestaan rode taarten uit te delen. “Wij staan midden in de maatschappij en willen onze betrokkenheid laten blijken. Helaas kan het in deze coronatijd niet zoals wij het willen. Maar zodra het weer mag en kan gaan we dat helemaal goed maken”.

Paplepel
Jos Israel is op en top PvdA’er. Als je met hem praat kan hij fel en rechtvaardig opkomen voor de minderbedeelden en mensen die knel zitten in de structuur van de samenleving. Het socialistische gevoel is Jos, geboren en getogen in de nabije koekstad, met de paplepel ingegoten want hij kwam al thuis in contact met de politiek. “Mijn vader zat namens de PvdA in de gemeenteraad van Deventer en van hem heb ik veel meegekregen.”
“Toen Kok in 1993 als lijsttrekker op de televisie verkondigde ‘Ik ga voor goud ‘ dacht ik bij mezelf: nou, mijn stem heb je. Ik ben toen ook lid geworden. Dat is bijna dertig jaar geleden.” Voor de huidige sociale aspecten heeft Jos nog steeds veel aandacht. “Ik denk aan ouders die zich geen computer kunnen permitteren waarmee hun kinderen thuis hun digitale les kunnen volgen. Of betaalbare woningen in de gemeente Lochem. Dit laatste speelt enorm en als PvdA maken wij ons daar sterk voor.” Jos zit duidelijk op zijn sociale stoel en zijn gebarende armen zetten zijn woorden kracht bij. Een ding is voor de PvdA-fractie Lochem duidelijk, er is nog genoeg te doen.

Windeieren
Jos Israel is blij met de nieuwe landelijke lijsttrekker van de PvdA, Lilianne Ploumen (1962). “Wij hebben een topvrouw als lijsttrekker, dat vind ik heel belangrijk. Zowel landelijk als lokaal merken wij dat het ons geen windeieren legt. Het aantal leden is sinds Lilianne aan het roer staat gestegen. Ook lokaal hebben wij nieuwe leden mogen verwelkomen, en sommigen zijn direct actief geworden, dat is mooi. Wij nodigen nieuwe leden direct uit om digitaal onze fractie te leren kennen. De PvdA is wel één van de grootste politieke verenigingen van Nederland”, laat een trotse Jos Israel weten.

Fractie
Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 behaalde de PvdA in Lochem 1929 stemmen. Dat was goed voor drie zetels. Naast voorzitter Jos Israel bestaat de PvdA-fractie Lochem uit Martine Willems en Ruben Otemann. Ten aanzien van de gemeenteraadsverkiezingen 2022 ziet Israel het voor zijn partij hoopvol in: “Ik verwacht meer dan het huidige aantal zetels te behalen. Als PvdA zitten wij gelukkig weer in de lift, de vijfenzeventigjarige PvdA bloeit als nooit te voren.”


www.lochem.pvda.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden