<p>Het hekwerk aan de Goorseweg bij FrieslandCampina. Foto: Arjen Dieperink</p>

Het hekwerk aan de Goorseweg bij FrieslandCampina. Foto: Arjen Dieperink

(Arjen Dieperink)

FrieslandCampina plaatst hek om fabriek

LOCHEM - Een lang gekoesterde wens van FrieslandCampina om uit het oogpunt van voedselveiligheid en het certificeren van productieprocessen het fabrieksterrein af te sluiten voor onbevoegden gaat in vervulling. Vorige week waren bij de locatie Milk & Butter van FrieslandCampina de werkzaamheden voor het plaatsen van een hekwerk om de fabriek in volle gang.

Het hekwerk komt voor een klein stukje op de Havenstraat en ten dele op de erfgrens te liggen. Ook de bestaande bebouwing zal als afscheiding worden gebruikt. In mei stemde de gemeenteraad in met het onttrekken van de Kanaalstraat en een deel van de Havenstraat aan de openbaarheid. De Kanaalstraat wordt aan FrieslandCampina verkocht voor circa 47.000 euro.
Het is de bedoeling dat het fabrieksterrein straks toegankelijk is vanaf de Havenstraat en dat men het terrein verlaat via uitrit aan de Goorseweg. Om dit mogelijk te maken is een deel van de Havenstraat aangepast. De toegang en uitrit zijn afsluitbaar met een schuifhek. De Havenstraat krijgt eenrichtingsverkeer van oost naar west. Het verkeer dat niet naar FrieslandCampina rijdt verlaat dan de Havenstraat via de Stationsweg.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden