<p>Boeije Jansen (links) ontving het eerste exemplaar van de Feestbundel uit handen van wethouder Henk van Zeijts (GroenLinks). Foto: Arjen Dieperink</p>

Boeije Jansen (links) ontving het eerste exemplaar van de Feestbundel uit handen van wethouder Henk van Zeijts (GroenLinks). Foto: Arjen Dieperink

Boeije Jansen krijgt eerste Feestbundel 175 jaar Lovink

LOCHEM - Het was afgelopen vrijdag druk in de Lochemse Gudulakerk. Het was het startschot van drie dagen lang besloten feest in het kader van 175 jaar boekhandel Lovink. Boeije Jansen, de laatste boekhandelaar van Lovink, stond een prettige verrassing te wachten.

Aan het begin van de eerste bijeenkomst kreeg de Lochemse wethouder Henk van Zeijts (GroenLinks) het woord. Voor hem was de boekhandel zeer belangrijk, vanaf het moment dat hij het lezen machtig was. Zelf ging hij naar de boekhandel in Zutphen omdat hij daar dichtbij woonde. Maar de wethouder had zich ook in de geschiedenis van de stad Lochem verdiept. Die beschreef hij duidelijk, met uiteindelijk de vestiging van boekhandel Lovink, de oudste winkel in de stad.
Hij vroeg Boeije Jansen naar voren te komen. Jansen was de laatste boekhandelaar van Lovink voordat hij zijn bedrijf in handen gaf van Stichting Boekhandel Lovink. Hij woont nog steeds boven zijn voormalige winkel. De wethouder prees de boekhandel en bood Boeije Jansen het eerste exemplaar aan van het boek ‘Boekhandel Lovink. Feest bundel met bijdragen van fans en vrienden. 175 jaar’.
In het boek staan 28 bijdragen van onder meer Boeije Jansen zelf, de kortgeleden overleden schrijver A.L. Snijders, grootmeester van het zeer korte verhaal, Erna Wondergem, Jaap Scholten, Gijs van Dalfsen, Jitka Vrijman en Nico Groen. Het boekje telt 135 pagina’s en geeft ook een biografisch overzicht van de auteurs. Het is verkrijgbaar bij boekhandel Lovink.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden