Eefde 1 brengt volle buit mee uit Renkum

Algemeen

EEFDE - Na twee gelijke spelen heeft Eefde 1 in Renkum de volle buit veroverd: tegenstander Redichem kreeg een 2-3 nederlaag voor de kiezen. Door deze overwinning sluiten de Eefdese voetballers aan bij de subtop.

De elf van Eefde, Bas Hoetink, Tim Alferink, Pepijn Stronks, Rens Braakhekke, Niels van der Spek; Joost Alferink, Rik van Brugge, Niek Bralts; Wouter Bakker, Jorn Braakhekke, Julian Wolf, mochten aftrappen en zochten meteen de aanval. Een geweldige bal van Rens werd op waarde geschat door broer Jorn en na drie minuten stond er al een heerlijke 0-1 op het (geweldige ouderwetse) scorebord. Beter beginnen kon niet.
De gastheren waren zichtbaar aangeslagen en hadden moeite met het blok van Eefde en hoe de spelers voor elkaar wilden werken. Echt grote kansen werden aan beide kanten niet genoteerd, tot de 23ste minuut. Een lange bal van Rens werd teruggelegd door Jorn en Joost haalde met een verwoestend schot uit. Het publiek zag de bal fantastisch in de kruising vliegen: 0-2.
Redichem werd daarna iets sterker, maar grote kansen waren spaarzaam door hard werken van Eefde, dat vlak voor rust nog een geweldige aanval opzette van achter uit. Maar captain Julian Wolf kon het net niet afmaken, zodat de rust met de 0-2 stand inging.
Vol goede moed om het in de tweede helft vol te houden kwamen de mannen de kleedkamer uit. Blijven voetballen en score uitbreiden was het idee, maar dat ging even anders. Na drie minuten was er een ingooi van Redichem die niet weggewerkt kon worden door de defensie. De bal werd gemist en via de kluts kwam de bal voor de voeten van een van de Redichem-aanvallers, die hem achter keeper Bas schoot: 1-2. Redichem bleef de lange bal spelen en in de 56ste minuut ging het weer mis voor Eefde. Rens wilde de bal aannemen, maar die rolde weg op het hobbelige veld. De rechtsbuiten van Redichem profiteerde en schoot met een knap afstandsschot de 2-2 binnen.
De gastheren leken na de 2-2 tevreden met een punt en gingen achteruit hangen. Eefde gaf nog wat extra gas, maar had moeite met de laatste fase waardoor het lang spannend bleef. Tot de 81ste minuut. Eefde kreeg zijn zoveelste corner. De bal viel in de 16, maar kon niet worden ingekopt. Redichem werkte de bal buiten het strafschopgebied, maar daar stond Jorn… Hij nam de bal aan en legde hem precies in de benedenhoek: 2-3 en grote vreugde bij de mannen in het wit en de meegereisde supporters. Bij Redichem was het verzet definitief gebroken en de resterende tien minuten werden volwassen uitgespeeld.
Volgende week komt koploper Cuijk op bezoek.