Heleen Boom. Foto: PR
Heleen Boom. Foto: PR

Gastvrouw en sommelier Heleen Boom te gast in het Gorssels Kunstcafé

Algemeen

GORSSEL - Dinsdag 4 april is gastvrouw en sommelier Heleen Boom te gast in het Gorssels Kunstcafé. Dit vindt vanaf 16.00 uur plaats in Eetcafé De Hoek, Joppelaan 5 in Gorssel.

Heleen gaat in gesprek met Rento Brattinga over haar passie voor, en ervaringen met wijn. Heleen Boom en haar man Pieter van de Pavoordt zijn al meer dan 40 jaar de eigenaren van restaurant Bouwkunde in Deventer. Heleen Boom is verder voorzitter van het Nederlands Gilde van Sommeliers en uitgeroepen tot Sommelier van het Jaar 2022.

Mogen we het maken van wijn kunst noemen?
Kunst is vervoering en die komt bij ons binnen door meerdere zintuigen, onze ogen, oren, maar ook via onze neus en mond dankzij de toepasselijk genoemde smaakpapillen. En die papillen raken in vervoering door de juiste balans van een mooi gerecht met een door Heleen Boom geadviseerde wijn. Zij doet dit zo goed dat zij veel erkenning krijgt, niet alleen in Deventer, maar tevens internationaal als enthousiaste adviseur bij wijnevenementen van Zuid-Afrika tot Japan. Uiteraard zal er ook wat te proeven zijn.

Ook niet-leden van de Gorsselse Kunstkring zijn hartelijk welkom. De toegang is gratis. Aanmelden is niet nodig. Er wordt wel een vrijwillige bijdrage gevraagd voor een attentie voor de gast. Na afloop is het mogelijk samen te eten en na te praten aan een lange tafel (voor eigen rekening). Hiervoor kan men zich tijdens de bijeenkomst opgeven.


gorsselsekunstkring.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant