Terwijl de schilder op de gang de laatste kozijnen schildert zijn de leerlingen uit Aalten creatief bezig in de nieuwe ruimte van 't Stadshuus. Foto: Sandra Boogert

Terwijl de schilder op de gang de laatste kozijnen schildert zijn de leerlingen uit Aalten creatief bezig in de nieuwe ruimte van 't Stadshuus. Foto: Sandra Boogert

Nieuwe ruimte Stadshuus Lochem in gebruik

Algemeen

LOCHEM - Na maanden van renovatie was het eindelijk zover: op dinsdag 26 maart werd de nieuwe ruimte van het Stadshuus in Lochem voor het eerst in gebruik genomen. De nieuwe ruimte wordt de Marktzaal genoemd, vanwege het prachtige uitzicht op de markt. 

Honderdzestig leerlingen van het Christelijk College Schaersvoorde uit Aalten brachten, verdeeld over twee dagen, een bezoek aan Lochem. Het programma, samengesteld door VVV Lochem, omvatte onder andere een bezoek aan de Sterrenwacht, een beklimming van de kerktoren, een stadswandeling en een creatieve workshop in ‘t Stadshuus. Sandra Boogert, coördinator van Ouder & Kind café ‘de Huiskamer’, leidde het creatieve gedeelte, waarbij de leerlingen enthousiast aan de slag gingen met het bewerken van speksteen. Loes Vermeer, bestuurslid van ‘t Stadshuus, is trots op het gebruik van de nieuwe ruimte, die nu al intensief benut wordt voor diverse activiteiten. Hoewel de renovatie nog niet volledig is afgerond vanwege financiële beperkingen, blijft het Stadshuus op zoek naar sponsors om de laatste details, zoals de renovatie van de trap, te voltooien. 

De officiële opening van het vernieuwde Stadshuus staat gepland voor begin juni, maar bezoekers kunnen nu al genieten van de vernieuwde sfeer en faciliteiten. Voor meer informatie, zie: www.stadshuuslochem.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant