Maartje Louisa,  Sanna en Corrien (v.l.n.r.) tonen het programma van Koningsdag 2024. Foto: Arjen Dieperink

Maartje Louisa,  Sanna en Corrien (v.l.n.r.) tonen het programma van Koningsdag 2024. Foto: Arjen Dieperink

Arjen Dieperink

Koningsdag Lochem biedt veel vertier voor de kinderen

Maatschappij

LOCHEM - Ze zijn er bijna klaar voor en het programma belooft heel wat. Oranjevereniging Lochemse Evenementen Organisatie van Nederland en Oranje werkt dit jaar nauw samen met de Lochemse Ondernemers Vereniging. Voor het eerst sinds twee jaar zijn de feestelijkheden weer in de binnenstad.

Door Arjen Dieperink

Corrien Schipperen en haar dochter Sanna hebben er nu al zin in. Corrien en haar vriendin en bestuurslid van de Lochemse Evenementen Organisatie van Nederland en Oranje, Maartje Louisa Groenouwe-Kerst zijn enthousiast over de activiteiten. “Muziekvereniging Advendo opent na de toespraak van een afgevaardigde van de gemeente met het Wilhelmus Koningsdag in Lochem”, vertellen ze. De braderie en kleedjesmarkt beginnen direct om tien uur. “De kleedjesmarkt begint in de Molenstraat en Walderstraat, aan één kant van de straat, in verband met de veiligheid. Als deze straten vol zijn wordt de kleedjesmarkt naar de Markt uitgebreid. Er mogen dan ook geen auto’s in de straten dus mensen moeten maar met de bolderkar of anderszins komen”, zegt Maartje Louisa.
De braderie belooft ook veel. Vorig jaar waren er nog zes kramen, maar nu zijn er al dertien aangemeld. Aanmeldingen zijn nog welkom via het e-mail-adres info@leolochem.nl. Om 12 uur begint op een mobiel podium op de grote markt het optreden van de popgroep Coverband Music4U. Het bekende vogelschieten is tussen het Stadshuus en de Mitra en begint om 14 uur. De Wielerclub de Paaschberg verzorgt vanaf 14 uur de dikke bandenrace. het parcours gaat door de Bierstraat, Smeestraat, Tuinstraat, Gudula en ‘t Ei.

Scouting
De Lochemse brandweer staat tijdens deze dag bij de gracht op de hoek van de Molenstraat, waar de jonge spuitgasten hun kunsten mogen gaan tonen. “De scoutinggroepen hebben dit jaar tijd nodig om hun bouwwerken op te bouwen. Daarom zijn op 26 april de Oosterwal en Oosterbleek vanaf 12 uur voor het verkeer afgesloten zodat ze veilig hun bouwwerken voor Koningsdag gereed kunnen maken. De aanwonenden zijn inmiddels door ons geïnformeerd”, aldus Louisa Groenouwe. Vanaf 16 uur vindt op de kleine markt het optreden plaats van AcoustiClan. Deze groep treedt tot 20 uur in de avond op.

Rode Kruis
“Natuurlijk hopen wij dat alles tijdens die dag mooi zal verlopen en iedereen plezier heeft”, zeggen de dames. Toch is voor de zekerheid een post van het Rode Kruis ingericht. “Mocht iemand eerste hulp nodig hebben dan kan dat ter hoogte van schoenmakerij Lans op de grote Markt. ‘Dit punt ligt centraal ten opzichte van alle activiteiten”, aldus Louisa Groenouwe.

Stemming
Om in de stemming van Koningsdag te komen is er de avond tevoren de traditionele Koningsnacht in de horecazaak Bousema aan de Zutphenseweg. De Lochemer dj Rob treedt deze avond op.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant