Live modeltekenen tijdens de Kunstroute 2023. Foto: PR

Live modeltekenen tijdens de Kunstroute 2023. Foto: PR

Lustrumdeelname van publiekstrekker Modeltekengroep tijdens Kunstroute

Cultuur

LOCHEM - Kom je in het Paasweekend ook naar het ‘live’ tekenen in Het Stadshuus, Lochem? De deelname van de Modeltekenclub aan de Kunstroute is inmiddels een leuke publiekstrekker geworden omdat de bezoekers mogen plaatsnemen op het podium en door de tekenaars live worden getekend. Dat podium staat net als vorig jaar in de Molenzaal van Het Stadshuus. Wil je niet zelf  worden geportretteerd? Dan kun je over de schouders van de tekenaars meekijken naar het tekenproces.  

In de afgelopen jaren hebben de 15 leden van de tekenclub al veel portretten van bezoekers vastgelegd tijdens het ‘live’ tekenen en dat gaan zij deze editie met veel plezier weer doen, ieder in een eigen stijl. De gemaakte tekeningen mogen, tegen een vrijwillige bijdrage voor de clubkas, worden meegenomen naar huis.

Vanwege het lustrumjaar, is er een extra feestelijke en bijzondere toevoeging dit jaar; op maandag, Tweede Paasdag, tussen 13.30 en 14.00 uur gaan de leden van de tekenclub naakttekenen. En nee, zij gaan niet zelf uit de kleren maar zij hebben een aantal naaktmodellen bereid gevonden om voor deze speciale gelegenheid de schoonheid van het naakt ook aan het publiek te tonen. Die schoonheid van het naakt mag gezien worden, vinden de tekenaars, en wat is er mooier dan de uitvoering van deze kunstvorm nu ook eens ‘live’ aan het publiek te tonen? Natuurlijk mogen ook bezoekers model staan maar die drempel zal wellicht te hoog zijn, verwachten de leden van de modeltekenclub. “Maar natuurlijk is iedereen van harte welkom, als model of als bezoeker”, aldus de modeltekenclub.

Het ‘live’ evenement vindt plaats op zaterdag-, zondag- en maandagmiddag tussen 13.30 en 16.30 uur. Het naaktmodeltekenen tweede Paasdag van 13.30 tot 14.00 uur, Molenzaal, Het Stadshuus, Lochem. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant