Het team van 'Spulletjesdag', v.l.n.r. Richard Borninkhof, Ilse ten Bruggencate, Trees Beltman, Marije Vermeulen, Sarie Duringhof en Hermien Marsman. Foto: Arjen Dieperink

Het team van 'Spulletjesdag', v.l.n.r. Richard Borninkhof, Ilse ten Bruggencate, Trees Beltman, Marije Vermeulen, Sarie Duringhof en Hermien Marsman. Foto: Arjen Dieperink

Arjen Dieperink

Lochem maakt zich op voor tiende Spulletjesdag

Maatschappij

LOCHEM - Vanaf april is het team er al mee bezig: de organisatie van de ‘Spulletjesdag Lochem’. “Het is de tiende keer dat wij deze dag houden, met een onderbreking van twee jaar. Het is deze keer op zondag 18 september. Het wordt nu tijd dat wij de mensen oproepen om zich aan te melden en ook dient er nog veel geregeld te worden”, zegt Marije Vermeulen, een van de organisatoren. 

Door Arjen Dieperink

Trees Beltman, ook teamlid van het eerste uur, knikt instemmend en vult aan: “Je kunt al die goederen natuurlijk gewoon weggooien, maar wij denken dat we zo ook een bijdrage kunnen leveren aan hergebruik. In het verleden werd op Spulletjesdag een straat of een buurt ‘omgetoverd’ tot een waar koopjesparadijs waar verkopers en kopers elkaar in een ontspannen en gemoedelijk sfeer ontmoetten. Dat hopen we op 18 september ook weer te bereiken. Alleen dat al kan de saamhorigheid in  buurt en straat bevorderen. Menig keer werd de dag afgesloten met een gemeenschappelijk hapje en drankje.”  

Nieuwelingen
Richard Borninkhof en Ilse ten Bruggencate zitten sinds kort in het team. “Wij zagen de oproep om mee te werken aan Spulletjesdag en het sprak ons aan .Wij hebben een huis in Lochem gekocht en vinden dat wij wel veel spullen hebben. Toen besloten we ons aan te melden en mee te werken. Zelfs mijn familie uit Wageningen komt die dag over om mee te doen”. reageert Ilse enthousiast. Haar partner Richard knikt instemmend. “Zoals je aan deze tafel ziet is de organisatie in handen van enthousiaste vrijwilligers. Natuurlijk is het belangrijk dat iedereen geïnformeerd wordt. Dat doen we met onze website en ook op de facebookpagina. Ook geven we een flyer, poster en plattegrond uit waarin alle adressen van de deelnemers vermeld worden. Natuurlijk worden belangstellenden ook in de Berkelbode en door reclameborden geattendeerd op deze Spulltetjesdag. De deelname houden we laagdrempelig, daarom vragen we slechts 10 euro inschrijfgeld voor deze reuringbevorderende activiteit.”

Plattegrond
Een folder van de Spulletjesdag van drie jaar geleden wordt over de tafel geschoven. Uitgeklapt wordt de plattegrond van Lochem zichtbaar met daarop aangegeven de deelnemers. De nummers op de kaart verwijzen naar de adressen op de achterkant van de folder. Door middel van gekleurde bolletjes wordt aangegeven wat er op dat adres te koop is. Geel is kinderkleding, rood staat voor dames- en herenkleding en bruin voor antiek en brocante. In totaal zijn er zes onderverdelingen. Op deze manier kunnen de bezoekers gericht langs de plekken die voor hen interessant zijn.
“Die gemoedelijke sfeer, die we voorheen voor elkaar kregen, hopen we ook op 18 september weer te bereiken”, aldus een van de organisatoren. Deze keer worden er een straatprijs en een kraamprijs uitgereikt. En omdat het verkopen van spulletjes in voortuinen en garages zich de afgelopen jaren in stijgende belangstelling mocht verheugen zijn ze het er aan de tafel over eens: de tiende Lochemse Spulletjesdag zal slagen. Aanmelden kan via een e-mail aan info@spulletjesdag.nl  Meer info op de website.


www.spulletjesdag.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode